Для 709 випускників міста над Ужем шкільний дзвінок пролунав сьогодні востаннє

Сьогодні, в усіх навчальних закладах Закарпаття відбулося свято останнього дзвоника. Випускниками 9-оих класів стали 1123 учні, 11-річок закінчили 709 учнів.

 

Уже в неділю, 31 травня, 39 випускників буде нагороджено золотими медалями, ще 30 срібними. Про це кореспонденту Uzhgorod.net.ua повідомила начальник управління освіти Ужгородської міської ради Оксана Бабунич.

"Цей навчальний рік був позначений тим, що для випускників він був важливим і доволі складним через те, що змінилися деякі правила проведення ДПА, ЗНО.  Не можу сказати, що зміни, які відбулися ускладнили життя випускників, але вони, мабуть, просто додали певних клопотів, або ж просто змусили переглянути свої плани на майбутнє, на продовження навчання.  

Що стосується учнів середніх класів, для них були якісь суттєві зміни цього року. У роботі міського управління освіти цікавим було те, що ми прийняли дві важливі Програми. Перша програма - по допомозі родинам учасників АТО, або тим сім'ям, які мають статус внутрішньо переміщених осіб. Дітям, які проживають в таких сім'ях, надано можливість безкоштовно харчуватися за рахунок міського бюджету. Це той мінімум, який можемо зробити для них. Цією ж Програмою також передбачено інші види гуманітарної допомоги, які реалізуються в закладах освіти.

Інша Програма – «Безпека закладів освіти» теж була розроблена за потребою часу і ми на неї покладаємо великі надії. Наразі відбувається моніторинг її виконання. Через те, що обидві Програми нові, тепер важливо проаналізувати, як вони функціонують, підвести підсумки, зробити певні висновки і, можливо, скоригувати їх.    

Дуже відрадно і дуже тішить те, що цього року переможцями ІІІ етапу Всеукраїнських предметних олімпіад став 101 учень, ще 10 учнів шкіл міста стали переможцями IV Всеукраїнського республіканського етапу предметних олімпіад. Також цього року маємо четверо учнів, які стали переможцями ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу захисту учнівських наукових робіт Малої академії наук.

Для тих, хто закінчує навчальний рік важливий кожен день того року, що минув. Хочеться вірити, що кожен день був продуктивний, важливий і що цей навчальний рік був сповнений особистих досягнень і здобутків. Окрім високих досягнень в навчанні, в кожного школяра є й інші досягнення: спортивні, інтелектуальні, комусь, напевне, вдалось налагодити хороші дружні стосунки, а комусь проявити себе в певній суспільній діяльності.

Дуже хорошим цьогорічним здобутком було налагодження діяльності учнівського врядування в місті Ужгороді. Ми працювали з учнівським врядуванням плідно, яскраво і маю надію, що так будемо працювати й надалі.

Учням, які закінчують навчальний рік бажаю, по-перше, проаналізувати яким був цей рік, розставити для себе акценти, зрозуміти, що було важливим. Я бажаю чітко сформувати свою життєву мету для того, аби запрограмувати себе на її досягнення.

Колегам-вчителям бажаю набратися сил, добре відпочити і пам’ятати, що незважаючи на те, що результат нашої роботи не завжди дорівнює сумі докладених зусиль, але він з часом обов’язково проявиться і його буде видно. Бажаю відчувати задоволення від своєї роботи і йти з неї з почуттям виконаного обов’язку, бо для педагогів це, насправді, дуже важливо.

Батькам бажаю докласти максимальних зусиль для того, щоб діти провели літо так, аби їм з 1 вересня хотілося йти в школу",
– привітала зі святом останнього дзвоника начальник управління освіти Ужгородської міської ради Оксана Бабунич.

Ольга Палош для Uzhgorod.net.ua

 

29 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів