У закарпатської влади пріоритетне завдання - залучити до системи субсидій якомога більше краян

За новим порядком оформлення субсидій, який почав діяти з 1 травня 2015 року, до місцевих органів влади вже звернулося понад 1 млн 100 тис. українських родин, з яких понад 850 тис. субсидія вже призначена.

 

Про це повідомив міністр соціальної політики України Павло Розенко.

За його словами, після спрощення процедури оформлення житлових субсидій рівень відмов складає 3-5%, тоді як за попередніми правилами цей показник становив 40-50%.

Міністр також запевнив, що усім громадянам, які подали документи для оформлення субсидій у травні-червні, але ще не отримали відповіді від місцевих управлінь соцзахисту, субсидія буде призначена з 1 квітня 2015 року, а всі додаткові витрати на сплату за газ та житлово-комунальні послуги за цей період будуть компенсовані.

«Наше завдання – залучити до користування системою субсидій якомога більше громадян. Тому вже найближчим часом будуть презентовані зміни до постанови Кабміну, які ще більше спростять процедуру оформлення субсидій для людей і дадуть право місцевим органам влади самим приймати рішення у нестандартних ситуаціях», - зазначив Розенко, наголосивши, що у спірних ситуаціях урядовці закликає місцеву владу ставати на бік людини і призначати субсидію.

Загалом же, за словами міністра, очікується, що в неопалювальний сезон системою житлових субсидій скористаються 1,5 – 1,8 млн. українських родин. «Для порівняння, у минулому році в неопалювальний період субсидії отримували лише 370 тис. родин», - додав він.

 

27 червня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів