Новий різновид футболу приніс «золото» молодій команді Срібної Землі (ФОТО)

Кістяк команди складають студенти УжНУ, які вже неодноразово ставали переможцями всеукраїнських та міжнародних змагань з регбі та регбіліг.

 

Збірна команда Закарпатської області з регбіліг ( U18) стала чемпіоном України на завершальному етапі що пройшов в місті Кривий Ріг, повідомляють на сторінці «Регбі Закарпаття» у мережі FB.

В основі команди студенти УжНУ, які вже неодноразово ставали переможцями всеукраїнських та міжнародних змагань з регбі та регбіліг.

Найбільшим успіхом закарпатської команди стало запрошення відразу 12 спортсменів до складу Національної збірної України, а перший міжнародний турнір в якому вони візьмуть участь це чемпіонат Європи з регбіліг, що відбудеться в серпні 2015 року.

На сьогодні це найвище досягнення серед командних видів спорту Закарпаття і водночас найбільша кількість закарпатців які візьмуть участь у складі національної збірної, інформує "Мукачево Сьогодні".

Довідково:

Регбіліг (регбі-ліг, англ. rugby-league) — контактна командна  гра з овальним  м’ячем в яку грають на прямокутному полі дві команди по тринадцять гравців в кожній. Один з двох основних різновидів регбі-футболу, за багато десятиліть після розколу гри на регбіліг та регбі -союз у 1895 році, правила регбіліг поступово змінювалися, що призвело в результаті до появи динамічного і видовищного спорту яким є регбіліг сьогодні.

Цей вид спорту часто називають одним з найскладніших і фізично найважчих серед будь-яких командних видів спорту у світі. Основною метою в регбіліг є пронесення в руках або пробиття ногою м’яча до залікової лінії супротивника, де очки можуть бути зараховані за приземлення м’яча (так звана спроба, англ. try). Після виконання спроби, команді надається можливість виконатиреалізацію (англ. conversion) — пробити м’яч по воротах супротивника, що дає можливість заробити додаткові очки. Команда супротивників намагається перешкодити атакуючій команді заробити очки, запобігаючи їх просуванню вперед шляхом повалення на землю і утримання (англ. tackle) гравця з м’ячем.

 

29 червня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів