Вагома перемога мукачівського спортсмена - вже як тренера. На жаль, не на Батьківщині (ФОТО)

В’ячеслав Мухідінов, вихованець Мукачівського КСО «Товариш», уже 2 роки працює у Бергені тренером одного з найкращих у Норвегії клубів «Ворег Флерідрет».

 

Минулий тиждень приніс чимало позитивних емоцій прихильникам спортивного орієнтування в Україні. Львів’янка Надія Волинська поповнила свою колекцію нагород, виборовши у шотландському місті Інвернесс звання віце-чемпіонки світу на спринтерській дистанції. І це – не зважаючи на те, що минулорічної осені під час чемпіонату Швеції вона зламала малу гомілкову кістку і місяць пересувалася на милицях.

«Як бачите, – підготовка до чемпіонату світу проходила не в ідеальних умовах, але часу для відновлення після травми було вдосталь, так що я не відчувала жодної паніки, – розповідала українка після нагородження. – Я весь час вірила, що зможу вибороти медаль. На попередньому чемпіонаті в Італії я фінішувала четвертою і була дуже розчарованою – всього одна секунда відділила мене від бажаного результату. Тим не менш це стало величезною мотивацією для мене. Перед стартом у Шотландії я знала, що стала сильнішою, знала, що зможу показати відмінний час, знала, що це є дуже важливим для моєї країни, адже ця нагорода є першою жіночою медаллю для України на чемпіонатах світу. Це, безумовно, історичний момент».  

31-річна Надія Волинська є вихованкою тренера Галини Сахненко зі Львівської ДЮСШ №9. Вже сім років разом зі своїм другом і нинішнім тренером Олександром Кратовим, виступає за шведську команду «Оріон» з міста Карлскруна. Найбільших успіхів досягла в останні три роки: у 2013-му виборола три бронзові нагороди на етапах Кубка світу у Швейцарії і Фінляндії, та на Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту, що проходили у Колумбії. У 2014-му стала срібною призеркою на чемпіонаті Європи у Португалії та на етапі Кубка світу в Швеції. І ось цього року фінішувала другою на чемпіонаті світу у Інвернессі, поступившись лише триразовій чемпіонці світу Майє Альм з Данії.

Розраховували ми на медаль й від чоловіків, принаймні від Олександра Кратова – бронзового призера двох попередніх чемпіонатів. Та, на жаль, на першій третині дистанції кримчанин зробив помилку, що відкинула його на шосте місце.

Є привід для радості й у фанів відомого закарпатського спортсмена-орієнтувальника В’ячеслава Мухідінова, вихованця Мукачівського КСО «Товариш». З серпня 2013 року він працює у Бергені тренером одного з найкращих у Норвегії клубів «Ворег Флерідрет» (Varegg Fleridrett). На світовому чемпіонаті в Шотландії вдало дебютував його 22-річний учень Хокун Ярвіс Вестергорд (Håkon Jarvis Westergård), який у складі норвезької збірної здобув срібну медаль у змішаній спринтерській естафеті.

Олександр Цепурдей

 

16 серпня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів