Чи отримають закарпатці право на володіння вогнепальною зброєю?

Перший крок у цьому напрямку може відбутися в Києві вже за десять днів.

 

Адміністрація Президента готує пропозиції для Президента Петра Порошенка, щоб дати обґрунтовану відповідь щодо петиції про вогнепальну зброю. Президент зробить відповідну заяву за 10 днів. Про це повідомив заступник глави АП Дмитро Шимків.

Петиція про вогнепальну зброю зібрала 25 тис. голосів.

“Відповідно до закону України, протягом 10 днів буде оприлюднена позиція”, — сказав Д.Шимків.

Він також зауважив, що факт, що петиція набрала необхідну кількість голосів, не означає автоматичного її впровадження, передає УНН.

Нагадаємо, що петицію про те законодавче затвердження права громадян України на захист, 29 серпня подав голова Асоціації власників зброї Георгій Учайкін. Лише за 6 днів петиція набрала необхідні 25 тисяч голосів.

Петицією запропоновано доповнити статтю 27 Конституції України частиною четвертою такого змісту: “Кожен громадянин України має право на вільне володіння вогнепальною зброєю для захисту свого життя і здоров’я, житла та власності, життя і здоров’я інших людей, конституційних прав і свобод у разі узурпації влади, посягань на конституційний лад, суверенітет та територіальну цілісність України. Реалізація права на вільне володіння вогнепальною зброєю регулюється відповідним законом та може бути обмеженою лише за рішенням суду щодо окремої особи”. Крім того, у петиції пропонується ухвалити Закон “Про цивільну зброю і боєприпаси” № 1135-1.

Сервіс електронних петицій розпочав роботу 28 серпня. На розгляд Президента подаватиметься електронна петиція, на підтримку якої зібрано не менше 25 тис. підписів громадян протягом трьох місяців з дня її оприлюднення.

 

04 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів