Закарпаття: Прощай Ющенко! або "нова" влада почала давити на журналістів

Просто на прес-конференції В. Балога заявив журналістові одного із закарпатських тижневиків, що подав на його газету судовий позов про захист честі.

 

Голова Закарпатської ОДА Віктор Балога ще не склав депутатських повноважень і наразі чека? виклику до суду. Про це він сказав у середу на прес-конференції, відповідаючи на запитання про реакцію на судовий позов спікера ВР щодо сумісників. В. Балога також повідомив, що наступного тижня на Закарпаття ма? приїхати голова ВР Володимир Литвин, і він (Балога) зустрічатиме спікера. Цікаво, чи не ма? Литвин наміру наслідувати приклад Луценка й особисто вручити Балозі повістку до суду в аеропорту?

Голова ОДА також заявив, що на нараді у Львові перший віце-прем??р А. Кінах розкритикував роботу всіх правоохоронних органів. Як виявилося, зміна перших осіб в обласній міліції ще не означа?, що в середній лінії не залишилося саботажників. Як приклад губернатор назвав украй повільне розслідування кримінальних справ, пов?язаних із виборами мера Мукачевого. За його словами, свідками багатьох злочинів були правоохоронці, але наразі вони не дають ніяких показань. На переконання пана Балоги, один із заступників начальника УМВС да? вказівки своїм підлеглим не свідчити й такими діями саботу? роботу правоохоронців. Який саме із заступників, губернатор не уточнив.

Цікавим ? ще один факт. Просто на прес-конференції
В. Балога заявив журналістові одного із закарпатських тижневиків, що подав на його газету судовий позов про захист честі. Голова Закарпатської ОДА Віктор Балога подав позов до суду на обласний тижневик "?вропа Центр". Щоправда, Віктор Балога навіть представнику газети не відповів на запитання з приводу якої публікації, а порадив зачекати виклику до суду. Моральні збитки Віктор Балога оцінив у 10 тис. грн., і сказав, що у разі подальших подібних публікацій, вимагатиме значно більше.
До речі,попередній голова Закарпатської ОДА ?ван Різак постійно запевняв, що з журналістами не судитиметься і за час свого губернаторства не подав до суду жодного позову на ЗМ?.

Коротка довідка. Закарпатський обласний тижневик "?вропа Центр" приписують власності народного депутата Едуарда Матвійчука, який свого часу потрапив до парламенту за списками "Нашої України", тепер у фракції "Регіони України". На президентських виборах газета підтримувала кандидата у президенти Віктора Януковича.

 

21 квітня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів