Депутати підтримали ПТУ стабілізаційною дотацією з Держбюджету

Змінивши принципи фінансування закладів професійно-технічної освіти у країні.

 

На професійно-технічну освіту Закарпаття отримає з Державного бюджету понад 15,5 мільйонів гривень. Таку суму затверджено постановою Кабінету міністрів від 4 лютого, яку сьогодні ж опубліковано на урядовому порталі.

Загалом між обласними бюджетами розподілено 500 мільйонів гривень стабілізаційної дотації. Розподілити цю суму мають між обласними бюджетами та бюджетами міст обласного значення, для спрямування на видатки на профтехнічну освіту, ідеться у постанові.

Нагадаємо, вчора Верховна рада України затвердила зміни до Бюджетного кодексу, змінивши принципи фінансування закладів профтехосвіти. Визначено, що видатки на професійно-технічну освіту здійснюються з бюджетів міст обласного значення – обласних центрів. Передбачається, що оплата поточних видатків навчальних закладів на здобуття повної загальної середньої освіти здійснюється за рахунок освітньої субвенції. У держбюджеті також передбачається субвенція на підтримку підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах, перерахування якої з державного місцевим бюджетам здійснюватиметься двічі на місяць.

 

05 лютого 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів