Шість ужгородців у цьому році вже сходили в "загс" через інтернет

Шість ужгородців у цьому році вже сходили в "загс" через інтернет
Відділи державної реєстрації актів цивільного стану запровадили нову можливість для українців. Нещодавно з’явилася інформація про ініціативу Мін’юсту – Інтернет-реєстрацію заяв про шлюби і розлучення.

 

Як повідомила газеті "Ужгород" начальник Ужгородського відділу ДРАЦС Тетяна Лендєл-Склярова, відповідно до наказу Мін’юсту України від 9 липня 2015 року № 1187/5 «Про запровадження пілотного проекту щодо подання заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет», відтепер громадяни, на яких поширюється цей пілотний проект, матимуть можливість подавати заяву на реєстрацію народження дитини, шлюбу, смерті, зміни прізвища або розлучення через Інтернет, не виходячи з дому.

Досить лише зайти на сайт онлайн-сервісу, вибрати вид запису, внести критерії пошуку та здійснити оплату платіжною карткою. Потім надається документ для друку, який після повного формування можна завантажити знову.

На початку 2016 року в Ужгороді вже 6 мешканців скористалися можливістю, яку надає цей пілотний проект.

«Так, це дуже зручно. Але якщо в особи немає електронного підпису, то для неї ця система електронної подачі документів є тимчасово недоступною. Прийняти заяву для розгляду і зареєструвати її громадянам не зможуть, поки акт не підпишуть органи місцевих РАЦС. Проте, якщо вже казати про ті часи, коли більшість українців будуть мати електронні підписи, то, на мою думку, це буде зручно! Особливо тим людям, які мешкають у віддалених місцях, бо їм раціональніше буде зареєструвати ту чи іншу заяву, не виходячи з дому і, відповідно, не витрачаючи купу часу. Але принагідно зауважу, що все це можна зробити без проблем і на місці – у відділі державної реєстрації актів цивільного стану. Підкреслю: не слід вірити чуткам про величезні черги в РАЦСі. Запевняю: у нас такого немає», – резюмувала пані Тетяна.

 

13 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів