Керівникам міст і районів Закарпаття розказали, як будувати за державні гроші і так, щоб відчули люди

Керівникам міст і районів Закарпаття розказали, як будувати за державні гроші і так, щоб відчули люди
У четвер, 24 березня, у Закарпатській ОДА відбулася розширена нарада за участі представників усіх районів області, на якій посадовцям розповідали про методи та правила підготовки успішних інвестиційних проектів, які матимуть шанс отримати фінансування із Державного фонду регіонального розвитку у наступному році.

 

Усі проекти, які потребуватимуть фінансування у наступному році, повинні бути представлені у Києві вже до 1 квітня.

Заступник голови Закарпатської ОДА Іван Дуран коротко повідомив учасників зустрічі, про ті проекти, на які у Державному фонді звертають найбільше уваги і котрі мають більше шансів на отримання необхідного фінансування:

«Вони віддають переваги тим об’єктам, які в першу чергу відчуватимуть люди. Вони за соціальні об’єкти: школи, ДНЗ, спортивні заклади, будинки культури, водопроводи. І якщо будувати, то будувати так, щоб був ефект. Необхідно уникати довгобудів», - пояснив Іван Дуран.

Т.в.о.  начальника департаменту економічного розвитку та торгівлі Закарпатської ОДА Галина Руснак пояснила представникам районів, яким чином обрати та проаналізувати проект, щоб він отримав шанси на фінансування. Зокрема, ці проекти повинні відповідати пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку та відповідній стратегії Закарпатської області; ці проекти повинні впроваджуватися як проекти співробітництва територіальних громад та підтримувати добровільні об’єднання територіальних громад.

Окрім того, у випадку використання коштів Державного фонду регіонального розвитку, громада повинна передбачити щонайменше 10% співфінансування із місцевих бюджетів та бути готовою забезпечити подальше фінансування або утримання цих об’єктів.

«Якщо цей проект важливий для громади, громада повинна шукати кошти для його реалізації. А джерела для цього є різні. Якщо ви не подали його на регіональний фонд, подавайте на інші фонди, подавайте на міжнародні проекти», - наголосила Галина Руснак.

 

24 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів