Ужгород отримав почесну нагороду – «Людяна громада»

Ужгород отримав почесну нагороду – «Людяна громада»
Місто відзначила Асоціація міст України та її Палата великих міст – за допомогу переселенцям, які приїхали до Ужгорода.

 

Як ідеться у тексті сертифікату, Ужгородська громада з населенням у 115 тисяч мешканців із лютого 2022 року прийняла у свої обійми 27500 людей із прифронтових і фронтових, а також деокупованих територій, українців, які вимушені були покинути свої домівки через повномасштабне вторгнення росії в Україну. Цифра у 27,5 тисяч ВПО (і це тільки офіційно зареєстровані у департаменті соцполітики Ужгородської міськради) – це майже 24% від загальної кількості мешканців Ужгорода.

І не так уже й багато міст України мають такий показник у порівнянні з довоєнною кількістю населення, зазначив виконавчий директор Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України Олег Лукша, який передав нагороду міському голові Богдану Андріїву перед початком сьогоднішньої сесії.

Рішення про нагородження Ужгородської міської територіальної громади озвучили 5 грудня 2023 року під час XVII Українського муніципального форуму АМУ у присутності понад 400 учасників – голів територіальних громад, делегацій з усієї країни.

Богдан Євстафійович підкреслив: це нагорода громади, кожного небайдужого ужгородця, усіх, хто і в перші дні війни, і зараз допомагає нашим співвітчизникам.

 

07 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів