Студенти УжНУ можуть читати книги, які ще на друкарському верстаті або й не дійшли до нього

Студенти УжНУ можуть читати книги, які ще на друкарському верстаті або й не дійшли до нього
Наукова бібліотека УжНУ минулого року купила електронну базу підручників, яка дає доступ через мережу до понад 800 підручників за різними напрямами підготовки й темами.

 

Онлайн-бібліотека,  за словами директора книгозбірні Марії Медведь, це передплачений доступ до книг в електронному варіанті, який має низку переваг. Зокрема, швидкий доступ до книг через Інтернет, доступ до електронних книг, які в цей час виходять у видавництві (у середньому 10 назв на місяць), доступ до текстів ще не надрукованих видань.

Вартість online-доступу на 40% менша, порівняно з паперовими варіантами книг. Цією базою можна вільно користуватися з будь-якого комп’ютера, отримавши у відділі інформатизації бібліотеки логін і пароль.

Крім цього, бібліотека продовжує формувати власний електронний каталог, комп’ютеризовувати процес обслуговування читачів за допомогою електронних квитків і штрих-кодів на книгах, наповнює електронний репозитарій статтями, монографіями та іншими матеріалами науковців вишу, до яких студенти мають доступ через інтернет тощо. Про це доповіла на засіданні Вченої ради директор наукової бібліотеку УжНУ Марія Медведь.

uzhgorod.net.ua

 

25 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів