На Закарпатті є дуже незвичний герб України

На Закарпатті є дуже незвичний герб України
Міжгірське лісове господарство ще три роки тому висадило на околиці села Вучкове саджанці сосен, "вималювавши" насадженням тризуб.

 

Такі дендронадписи широко використовували в радянські часи, висаджуючи партійні гасла чи імена радянських лідерів. Тепер у дендронадписі увіковічнили елемент державного герба, висадивши його із сосен так, аби насадження добре проглядалося з центральної автомагістралі.

Насадження зайняло цілий гектар лісової прогалини в урочищі Завирище за річкою Ріка. Молоді саджанці вже цілком ясно вимальовують силует тризуба, працівники ж лісового господарства слідкують, аби вони росли правильно – повідомляє сайт "Міжгір'я онлайн"

До відома, дендронаписи – це слова та цифри, сформовані з висаджених спеціальним чином дерев чи кущів. Першими почали практикувати декоративне формування дерев ще давні римляни, котрі робили таким чином написи на газонах. Подібні насадження застосовували і в сучасних країнах Європи. Зокрема, великого галасу кілька років тому наробила випадково виявлена з літака величезна свастика з дерев в одному з лісових масивів на території Німеччини. Звісно ж, її одразу вирубали, але судячи з історії, яку розповіли ті, хто був до цього причетний, таке насадження було в країні не єдиним.

Однак найбільших масштабів «дендрописання» досягло в Радянському Союзі, коли партійні лозунги висаджували такими гігантськими, що їх було добре видно навіть із космосу. Зокрема, найбільшою такою посадкою на теренах колишнього СРСР нині вважається величезний напис «Ленину 100 лет» на кордоні Курганської області і Казахстану. При його висадці було використано мільйон саджанців сосни, сам же напис – довжиною 500 метрів, а шириною – 80.

 

10 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів