Фестиваль «Історія.UA» вже стартував в Ужгороді, не пропустіть!

Фестиваль «Історія.UA» вже стартував в Ужгороді, не пропустіть!
У п’ятницю, 22 березня, в атріумі Закарпатської ОДА урочисто відкрили  фестиваль «Історія.UA», який пов'язаний із Карпатською Україною. 

 

Завдання фестивалю – ділитися досвідом цікавого  представлення  минулого, – поділився голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. –  Тому ми запрошуємо на нього істориків, журналістів, музикантів, педагогів, авторів фільмів. Український інститут національної пам‘яті презентує дуже різні проекти – науково-популярні книги, виставки, настільні ігри, відео та аудіо продукти.  Фестиваль мандрівний і цьогоріч він завітав до Ужгорода не випадково. По-перше тому, що в ці дні відзначається 80 річниця проголошення Карпатської України. По-друге тому, що історія цього краю – чудове поєднання унікального місцевого із загальнонаціональним українським. Це історія яка варта того, щоб її краще знали тут, в усій Україні та світі.

Протягом двох днів на ужгородців і гостей краю чекають зустрічі з цікавими людьми, численні презентації та виступи відомих виконавців. Зокрема, відбудеться  семінар для вчителів та бібліотекарів «Без брому і нафталіну. Як говорити з молоддю про минуле», круглий стіл на тему: «Історія українського державотворення на Закарпатті. Як робити минуле популярним» за участю відомих науковців, журналістів, краєзнавців, презентація фільму «Позивний «Бандерас» та зустріч із творчою групою, презентації цікавих книг, інтелектуальних ігор та інших розробок Українського інституту національної пам'яті.

А завершиться свято у суботу, 23 березня, великим концертом на Театральній площі в Ужгороді за участю гуртів «Rock-H» та «Kozak System». 

 

Джерело: прес-служба ОДА

 

22 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів