Тячівщина забезпечує учасників АТО безплатними земельними ділянками

Тячівщина забезпечує учасників АТО безплатними земельними ділянками
Військові на Тячівщині, які отримали статус учасників АТО, мають змогу отримати безплатну земельну ділянку

 

Відповідно до законодавства України Управлінням Держгеокадастру разом з органами місцевого самоврядування підібрано та виділено 80 ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва, які розташовані як в межах, так і поза межами населених пунктів.

Зокрема, в Тячеві 21 з 42 учасників АТО виділено ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку у житловому кварталі (загальна площа – 3 га). На території Буштинської селищної ради – 26 військовослужбовцям. 

А це: 8 – земельних намірів, 9 – для житлової забудови (всього – 3 га земельної площі), 8 – для індивідуального садівництва та 1 – для ведення особистого селянського господарства. В Тернові з 5 учасників бойових дій, виділено для будівництва та обслуговування житлового будинку і споруд 2 ділянки. За межами населених пунктів Тереблі та Углі для ведення садівництва із земель, проінвентаризованих за державні кошти (землі запасу державної власності), виділено 38 земельних ділянок, 33 – в Тереблі (35 га) та 5 – в Углі (10 га).

На території Руськополівської сільської ради, у новому кварталі, який вже розроблений, планується виділити 22 земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлових будинків. Там з заявками про виділення земельних ділянок поки що звернулось 5 учасників АТО. 

11 учасників АТО отримають ділянки, коли буде розроблений генплан для будівництва та обслуговування житлових будинків в Тересві. Зокрема, у с. Бедевлі буде виділено 20 га землі для ведення особистого селянського господарства та 5 га – для ведення садівництва. 

Наразі у районі нараховується близько 219 учасників бойових дій. По мірі звернень всім учасникам АТО будуть виділені земельні ділянки.

Б.НЕМЕШ, начальник Управління Держгеокадастру.

 

11 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів