В обласному центрі говоритимуть про гострі проблеми сьогодення

В обласному центрі говоритимуть про гострі проблеми сьогодення
15 квітня 2016 року відбудеться Міжнародний публічний семінар-практикум «Партнерство України та НАТО: від стратегічних декларацій до тактики практичних дій», інформує Медіацентр УжНУ.

 

Військовий конфлікт, що триває на Сході України, стан безпеки держави, перспективи політичного та військово-технічного співробітництва з країнами-партнерами – це ті проблеми, котрі гостро цікавлять усіх і кожного. Скептиків щодо обрання Україною євроатлантичного зовнішньополітичного курсу, здається, меншає. Справді, на сьогоднішній день немає альтернативних механізмів забезпечення стратегічної безпеки та укріплення обороноздатності країни у протистоянні існуючим викликам, насамперед неоголошеній агресії зі Сходу, ніж поглиблення співробітництва з НАТО та окремими країнами блоку, котрі є сусідами України.

Але, ставлення українського суспільства до цієї нагальної проблеми продовжує залишатись у тій, чи іншій мірі невизначеним. Більше того, країна не має чітко визначеної зовнішньополітичної та безпекової стратегії, що є неприпустимим в умовах неоголошеної війни. Громадянське суспільство, як йому й належить, тримає руку на пульсі подій і цілком в змозі діяти на випередження, підштовхуючи владу до прийняття назрілих і потрібних країні рішень.

Цим і продиктована ініціатива Почесного Консульства Литовської Республіки в м. Ужгороді та Закарпатській області, Інформаційного центру НАТО при ДВНЗ «УжНУ», ГО "Закарпатська громада" та Громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини в місті Ужгороді  щодо проведення 15 квітня 2016 р. міжнародного публічного семінару-практикуму: «Партнерство України та НАТО: від стратегічних декларацій до тактики практичних дій».

У заході запланована участь представників дипломатичних представництв та консульських установ країн – членів НАТО, котрі є партнерами і друзями України – Литовської Республіки, Угорщини, Республіки Польщі, Словацької Республіки, Республіки Туреччини. У рамках програми також проходитиме міжнародна фотовиставка «Війна за Мир» як спосіб донесення об’єктивної інформації про події на Сході України та протидії маніпуляції.

Семінар відбудеться за адресою: м. Ужгород, площа Народна 4, зала засідань Вченої Ради ДВНЗ «УжНУ». Початок о 10.00.

Запрошуємо до участі науковців, студентів, представників громадськості, журналістів та усіх бажаючих.

 

12 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів