На "травневі" заплануйте собі поїздку на Закарпаття

На "травневі" заплануйте собі поїздку на Закарпаття
Унікальна "Долина нарцисів" чекає на гостей.

 

У природному заповіднику Закарпатської області ”Долина нарцисів” на травневі свята почнеться період цвітіння.

Фахівці оцінюють, що вже у перших числах травня ми спостерігатимемо масове цвітіння нарцису вузьколистого (Narcissus angustifolius). Тож у першотравневі вихідні варто запланувати поїздку в один з найунікальніших куточків Закарпаття і помилуватися цвітінням диких нарцисів. Ніжно-біле кипіння квітів, що місцями утворюють суцільний килим, наповнює повітря п’янким солодкуватим ароматом і дарує гостям неймовірну естетичну насолоду.

"Долина нарцисів" знаходиться в околицях м. Хуст Закарпатської області і є масивом Карпатського біосферного заповідника. Її загальна площа складає лише 256,5 га, Нарцис вузьколистий поширений майже на всій площі масиву, але суцільні зарості займають в різні роки від 30 до 50 га., при цьому на 1 м2 спостерігається понад 50 квітучих особин. По полю нарцисові зарості розташовані окремими осередками.

Цікаво, що тутешні нарциси унікальні, адже прижилися на висоті всього 180 метрів над рівнем моря. Хоча зазвичай вони ростуть на високогір'ї, на висоті від 1000 до 2000 метрів. Тож наша закарпатська "Долина нарцисів" – єдина у світі на такій низькій висоті.

Туристам нагадаують, що нарцис вузьколистий занесений до Червоної книги, тож рвати квіти категорично заборонено! 

Оглянувши та сфотографувавши унікальні нарциси вузьколисті, туристи зможуть дізнатися більше про ці квіти від працівників музею нарциса.

Вхід до "Долини нарцисів" платний. Для дорослих – 20, студентів – 15, дітей – 10 гривень.

 

17 квітня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів