Трансформація УжНу: від класичного традиційного університету до інноваційного вищого навчального закладу

Трансформація УжНу: від класичного традиційного університету до інноваційного вищого навчального закладу
Сьогодні, 18-го квітня, в Ужгороді презентували науковий проект "Інноваційний університет – інструмент інтеграції в Європейський освітній і науковий простір".

 

Проект реалізується УжНУ за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду. Координатор – директор ННІ євроінтеграційних досліджень Іван Артьомов, - пише prozahid.com.

Як відзначив, Іван Артьомов, мета проекту розробити впродовж 2015-2016 років, на основі аналізу європейських країн В-4 та світового досвіду інноваційної діяльності вищої школи через співпрацю з виробничими підприємствами області та науковими установами країн Вишеградської четвірки. А також концепції становлення інноваційного університету європейського типу на базі ДВНЗ "Ужгородський національний університет". Це дозволить в контексті транскордонного співробітництва започаткувати на Закарпатті діяльність Наукового парку УжНУ. Такий парк матиме на меті забезпечення сталого соціально-економічного розвитку області через впровадження результатів науково-технічної та інноваційної діяльності наукових установ, ефективного використання наукового потенціалу, залучення вітчизняних та закордонних науково-технічних розробок і технологій, регіональних виробничих, енергетичних, природно-сировинних, технологічних, матеріально-технічних та кадрових ресурсів. 

Якщо говорити про конкретні цілі, то це дослідження європейського досвіду інноваційної діяльності університетів; розроблення механізму ефективної співпраці між наукою та виробництвом у рамках транскордонного співробітництва; спільне розроблення навчальних матеріалів для впровадження у навчальний процес вишів.  

Партнерами проекту є: Жешувський (Польща), Дебреценський (Угорщина), Технічний (м. Кошице, Словаччина) університети та ГО "Інститут транскордонного співробітництва" (Ужгород, Україна). 

 

 

18 квітня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів