Стрибок з останнього місця на 4 – яких результатів і чому закарпатські юні боксери досягли за 2 роки

Стрибок з останнього місця на 4 – яких результатів і чому закарпатські юні боксери досягли за 2 роки
4 місце в країні – такими є результати чемпіонату України з боксу, що у неділю закінчився в Ужгороді.

 

Участь у змаганнях взяли понад 280 спортсменів з усіх регіонів країни. Змагалися за звання кращих боксерів України хлопці 2002-2003 р.н.

«За загальним рейтингом ми посіли 4 місце з 26 областей. Для порівняння, у 2014 році Закарпатська область знаходилася на 26 місці. Минулого року ми потрапили у 10 кращих. Зараз ми у п’ятірці сильніших у країні», - розповів 1-ий віце-президент Федерації боксу Закарпаття Михайло Данило.

Про причини такого стрімкого успіху розповів Ігор Зам’ятін, заслужений тренер України:

«Ми прийшли не на пусте місце, люди вже тренувались і готувались. Просто всьому цьому не було серйозної матеріальної і тренерської підтримки. Все це було на місцевому рівні і далі обласних змагань не йшло. На чемпіонати України їздили одиниці. Зборів взагалі не проводили. Зараз ми провели перші збори, щоб подивитися на спортсменів і на своє здивування зрозуміли, що нам є що показати. Ми підтягнули хлопців і фізично, і морально. Що для боксерів дуже важливо. Хлопці у себе повірили. Діти тренувалися багато. Протягом останніх 2 тижнів були збори у Мукачеві. Три тренування на день. По шість годин. Для 13-14-річних хлопців це серйозне випробування. Результат бачите самі».

Наразі обласна федерація має чимало планів на майбутній розвиток.

«Ми як федерація боксу розширюємось, тому запрошуємо до партнерства. Зараз у нас у планах відкрити до початку літа центральний зал федерації боксу Закарпатської області. Туди ми зможемо залучити до тренувань більше дітей. Зараз федерація боксу підтримує тісні зв’язки із усіма регіонами України, але враховуючи прикордонне розташування, налагоджуємо співпрацю і з міжнародними організаціями. І плануємо відряджати наших спортсменів у закордонні спортивні табори. Плануємо також проводити спаринги», - додав Михайло Данило.

uzhgorod.net.ua

 

 

26 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів