Вогнеборці та лісівники Закарпаття показали як вміють боротися з вогняною стихією

Вогнеборці та лісівники Закарпаття показали як вміють боротися з вогняною стихією
На Ужгородщині відбулися пожежно-тактичні навчання.

 

26 квітня в с. Кам’яниця Ужгородського району відбулися пожежно-тактичні навчання із гасіння лісових пожеж. У заході взяли участь представники міськрайонного відділу ДСНС і 14-ї державної пожежно-рятувальної частини, а також працівники ДП «Ужгородське лісове господарство».

Тренування мали на меті обмін досвідом між рятувальниками й лісниками, координацію дій між відомствами на випадок виникнення лісової пожежі та практичне відпрацювання сценарію ліквідації загорання в лісовому масиві, - повідомляє У ДСНС України в Закарпатській області.

За легендою навчань, пожежа виникла на околиці лісу, а відтак існувала загроза поширення полум’я на дерева.

Першими, згідно з інструкцією, на надзвичайну подію відреагували лісники. За допомогою мотопомпи й ранцевих лісових вогнегасників вони розпочали гасіння умовної пожежі.

Незабаром до них долучилися бійці ДПРЧ-14 м. Ужгород на одній автоцистерні. Спільними зусиллями вони оперативно ліквідували загорання.

Такі навчання проводяться на території Ужгородського району щорічно. Навесні вони є надзвичайно актуальними, адже попереду – літній пожежонебезпечний період, який триває з квітня до кінця жовтня. Саме в цей час зростає ймовірність виникнення лісових пожеж, зокрема й спричинених загоранням сухої трави. А проведені тренування дозволять рятувальникам і лісникам у разі лиха діяти оперативно та злагоджено. 

 

26 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів