Уроки без телефонів, їдальні з терміналами та "стоячі" парти: що нового чекає школярів у цьому навчальному році?

Уроки без телефонів, їдальні з терміналами та "стоячі" парти: що нового чекає школярів у цьому навчальному році?
Цього року школярів чекає багато нововведень: вони зможуть більше рухатись, купувати булочки без готівки, ходити в експедиції і навіть змагатись у шкільних лігах з кіберспорту.

 

Навчання без телефонів. Це покращить спілкування між дітьми та не відволікатиме їх від навчання. В кожній школі буде свій формат, як це працюватиме. Важливо, що це не стосуватиметься випадків, коли дитині потрібно буде зв’язатися з батьками.

Термінали в їдальнях. У шкільних їдальнях можна буде розрахуватися за булочки та інші смаколики банківськими картками. Зараз це буде діяти у кількох школах, але з січня має охопити всі навчальні заклади.

Покращення здоров’я школярів. Тепер у школах 30% парт будуть стоячими. Тому діти під час уроків будуть змінювати парти та більше рухатись. Також в учнів буде більше активностей на перервах – шведські стінки, тенісні столи, спортивні забави.

Жодних оцінок за творчі предмети. Управління освіти рекомендувало педагогічним радам шкіл відмовитися від оцінювання таких предметів як образотворче мистецтво, трудове навчання, музика та, можливо, фізкультура.

Уроки парами для старшокласників. Розклад уроків для старшокласників складатимуть так, щоб 2 уроки одного предмету проводили поспіль. Це потрібно для того, щоб на один навчальний день учні готувались до меншої кількості предметів.

Активності на будь-який смак. У школах продовжуватимуть проводити квізи та дебати. Також вперше у Львові планують провести Фестиваль шкільних дитячих театрів. А ще вчителям географії та історії пропонуватимуть проводити справжні навчальні експедиції. Для цього розроблять різні маршрути, на різну кількість днів і для різного віку.

Управління освіти Львова

 

25 серпня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів