Під дим та світло фаєрів  «Говерла» терпить поразку

Під дим та світло фаєрів  «Говерла» терпить поразку
Майбутнє клубу має вирішитися наступного тижня.

 

"Говерла" (Ужгород) - "Волинь" (Луцьк) 1:4

Голи: Кузик 48 - Жуніч 17, 35, Діденко 22,25,

"Говерла": Бабенко (Черепко 46), Іванов, Тома, Гончар, Ягодінскіс, Кузик, Гемега, Худобяк (Добровольський 46), Савченко, Ряшко, Гей (Котьо 85)

"Волинь": Неділько (Шуст 46), Богданов (Нікітюк 80), Козьбан, Діденко, Горопевшек, Жуніч, Польовий, Шабанов, Мемешев, Герасимюк, Кравченко

Попередження: Іванов 5, Савченко 28, Гей 83 - Герасимюк 3, Мемешев 32

Головний арбітр: Олександр Іванов (Донецька область)

 

Останній тур цього сезону за участю «Говерли» ще раз засвідчив, що ця команда в області дійсно нікому не потрібна. Близько двох сотень уболівальників – це мабуть антирекорд відвідуваності офіційних матчів за весь період існування клубу. Примітно, що «Говерла» приймала ще одного невдаху – луцьку «Волинь», яка, відігравши свій останній в історії поєдинок,  розпочне процедуру ліквідації. Що ж до «Говерли», то тренерський штаб ужгородців  запевнив, що начебто ще жевріє певна надія, і все стане відомо наступного тижня.

Сам матч вийшов бенефісом однієї команди – «Волинь» з перших хвилин замкнула господарів на власній половині поля й почала випробовувати вправність рук і ніг воротаря говерлян Дмитра Бабенка.

Після кількох перспективних атак на 17-й хвилині гості забили. Прострільну передачу з лівого флангу впритул замикає фактурний хорватський захисник «Волині» Івіца Жуніч. Не встигли наші хлопці відійти від пропущеного голу, як Анатолій Діденко влучним ударом з метрів 17 вдруге змушує Д.Бабенка витягувати м’яча з власних воріт. Здалося, що два м’ячі лише розігнали апетит лучан і через три хвилини подачу з лівого флангу від хавбека волинян Андрія Богданова без особливих проблем головою відправляє в ворота закарпатців все той же Анатолій Діденко. А через десять хвилин знову І.Жуніч вдруге стає героєм, він легко й просто після відскоку відправляє «круглого» в кут воріт «Говерли» - 0:4. Такий ганебний рахунок відбився і на стані здоров’я головного наставника ужгородців В’ячеславі Грозному, у якого підскочив тиск,  його довелося навіть госпіталізувати.

В той же час вболівальники «Волині» з радості за таку голеву феєрію у виконанні своїх улюбленців випустили на бігові доріжки та поле стадіону рекордну кількість піротехніки та петард. Здається, всі запаси фаєрів та димових шашок луцькі вболівальники залишили в Ужгороді, також через варварство луцьких ультрас постраждали трибуни «Авангарду», вболівальники поламали кілька десятків пластикових сидінь.

На другу половину гри господарі вже вийшли більш рішучі. І через три хвилини після початку другого тайму найактивніший Орест Кузик таки забиває гол – як виявилося, єдиний в активі ужгородців у цьому матчі. Темп гри в цей відрізок часу відчутно впав – лучани вирішили задовільнитися здобутим результатом, а в господарів гра не йшла. Єдине, що сподобалося, так це дії молодого голкіпера ужгородців Андрія Черепка, який достойно змінив «старожила» Дмитра Бабенка. Тож 1:4 – ганебна домашня поразка, яка відбиває реальну ситуацію в «Говерлі», яка також цілком ймовірно може зникнути з футбольної мапи України.

У післяматчевому коментарі наставник «Волині» Віталій Кварцяний більше говорив про ситуацію в країні, аніж про власний клуб. Він зауважив, що очолює обласну федерацію Волині, тож саме туди скерує свою енергію після ліквідації клуба.

Старший тренер «Говерли» Олексій Величко запевнив журналістів, що керівництво клубу і головний тренер доклали багато зусиль, щоб Федерація видала атестат команді. Якщо команда залишиться, то в новому сезоні вони продовжать роботу, якщо ні, то вони завершать співпрацю з ужгородським клубом. «Майбутнє нашого клубу вирішиться у вівторок» , - зазначив Олексій Величко.

Семен Михайлик

Фото автора

 

 

14 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів