Закарпатські чиновники розказали нардепам, чому у 2015-у було ліпше, ніж зараз

Закарпатські чиновники розказали нардепам, чому у 2015-у було ліпше, ніж зараз
Директор департаменту фінансів Закарпатської ОДА Петро Лазар під час виїзного засідання бюджетного комітету Верховної Ради України на Закарпатті у суботу, 21 травня, порівняв вплив децентралізації на місцеві та закарпатський обласний бюджети в минулому році і зараз.

 

За його словами, торік, у 2015-у, вперше за багато років виконали бюджети області, міст, районів Закарпаття. У 2013-у році невиконання бюджетів було у 100 адміністративних одиницях.

До обласного бюджету у 2015-у надходження зросли на 51%, тоді як у 2014 році – лише на 7%, а у 2013 - 5%. Найбільше дав акцизний податок.  

Позитивна динаміка, сказав Лазар, є і в цьому році, однак закон про держбюджет на 2016-ий приніс багато проблем для органів місцевого самоврядування, особливо для населених пунктів із малою кількістю населення і розташованих далеко від райцентрів.

Суттєво зросло також навантаження на обласний бюджет – видатки на придбання шкільних автобусів,  відшкодування за пільгові перевезення, харчування в школах, профтехосвіту. 196 мільйонів на енергоносії для бюджетних закладів уже зараз бракує. Не вистачає також близько 60 мільйонів гривень для виплати зарплат бюджетникам.

Дуже болюча проблема – фінансування ПТУ, таких закладів в області 16, у кожному понад 70% учнів – мешканці інших населених пунктів.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив, що область на 76% дотаційна, а також зазначив, що бюджет гірського райцентру Воловець закінчився ще в лютому.

uzhgorod.net.ua

 

23 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів