У Києві представили книгу про Василя Свиду

У Києві  представили  книгу про Василя Свиду
19 травня у рамках XII Київської міжнародної книжкової виставки, що проходила в Українському Домі, відбулася презентація художнього альбому „Василь Свида. Нетлінне”.

 

Книга побачила світ у Всеукраїнському державному ордена Дружби народів видавництві „Карпати”. Видання розповідає про життя і творчість скульптора, лауреата Державної (нині Національної) премії України імені Т.Г. Шевченка. 

Учасники презентації – директор видавництва „Карпати” Віктор Браславець, упорядник Ярослав Свида та мистецтвознавець Валентина Мартиненко – підкреслювали відданість митця рідному краю, його працездатність, про яку сам автор говорив так:

„Я так і залишився селянином. Схід сонця зустрічаю на ногах, за своїм скульптурним станком, як за плугом. Бо інакше з якою совістю їстиму хліб?”.

 Він справді ніколи не забував про витоки і джерела своєї майстерності, народне „коріння”, що живило його творчість і дало багатющу „крону” – цілу панораму історії і життя рідного краю. Тому так сильно та проникливо звучать його рядки, звернені на схилі літ до читачів, і які стали насправді зверненням до нас і до прийдешніх поколінь, стали його заповітом: „Люди! Бережіть народне мистецтво. Це скарб, якому нема ціни!”.

Альбом виданий за сприяння департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА у рамках програми, що передбачає підтримку видань творів закарпатських авторів, отож він поповнив фонди книгозбірень Закарпаття і провідних музеїв України, повідомили у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

 

23 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів