Ще більше жахіття хочуть розміщувати на пачках цигарок

Ще більше жахіття хочуть розміщувати на пачках цигарок
Активісти пікетували Верховну Раду з нагоди Всесвітнього дня без тютюну. Вони вимагали від народних депутатів підтримати законопроекту №2820. Він передбачає впровадити значно помітніші медичні попередження, які розміщені на пачках сигарет.

 

Про це повідомляє "УНН". Активісти розповіли, що запропонований законопроект включає заміну всіх медичних попереджень на нові з бібліотеки, які введені в Євросоюзі. Передбачається збільшити їх площу на пачках до 65%. Вони будуть розміщуватися з обох боків. Крім того, пропонується значно спростити зовнішній вигляд упаковки сигарет.

"Проста упаковка є важливим заходом для зниження попиту на тютюнові вироби, адже вона робить їх менш привабливими, обмежує використання сигаретних пачок з метою реклами і стимулювання продажу тютюну, а також підвищує ефективність попереджень про небезпеку куріння для здоров'я. Запровадження простих упаковок є частиною комплексного підходу до боротьби проти тютюну", - розповіла керівник відділу боротьби з неінфекційними захворюваннями Бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні Наталія Король.

Також, законопроект №2820 містить заборону на друк інформації, яка вводить в оману. Це впливає на рівень попиту продукту. Оскільки на пачках вказують, що конкретна тютюнова продукція має менш шкідливий вплив на організм, ніж інші.

Джерело:znaj.ua

 

31 травня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів