В Ужгороді пройдуть академічні дні дикої культури

В Ужгороді пройдуть академічні дні дикої культури
Можливо, лише окремі люди, причетні до збереження та захисту природи у тому стані, яка вона була первісною, знають про European Wilderness Society – Європейське товариство дикої природи – провідну пан-європейську організацію дикої природи, основною метою якої є визначення, промоція та управління у сфері дикої природи та старовікових лісів Європи. Одним із основних напрямків роботи товариства є проведення сертифікації дикої природи відповідно до Європейського Стандарту якості дикої природи та системи аудиту (European Wilderness Quality Standard and Audit System, EWQA), в результаті якої європейські природні території отримують низку порад щодо належного управління відповідною дикою природою.

 

Задля вивчення та збереження справжньої дикої (Wilderness) природи, Європейський парламент 3 лютого 2009 року прийняв спеціальну резолюцію, згідно якої утверджено План Wilderness і Wildland, який включає 24 рекомендовані дії щодо керування охоронних природо-заповідних територій.

Європейське товариство дикої природи  надає допомогу, консультує, навчає управляти, визначає та підтримує незайману природу,  щоб зберегти і захистити її для майбутніх поколінь. Для цього щороку проводяться Академічні дні дикої природи (Wilderness Academy Days) по вивченню та обміну передовим досвідом у сфері дикої природи. 

Цього року  Академічні дні дикої природи будуть проходити в Ужгороді з 5 по 7 жовтня. Це є унікальна подія європейського масштабу! Основна увага буде приділена презентаціям за наступними темами:

-           Старовікові букові ліси: загрози і можливості.

-           Сталий туризм в Карпатах: Збереження дикої природи завдяки туризму.

-           Вивчені уроки щодо EWQA: виклики і рекомендації на майбутнє. 

-           Дикі річки: наступний рубіж.

-           Україна: Збереження природи між пострадянським пре-європейським законодавством в  Україні.

-           Відсутність управління вогнем в зоні ядра дикої природи: можливо чи ні?

-           Wilderness освіта рейнджерів Європі: кращі практики.

Під час проведення Академічних днів дикої природи, згідно прогами, усі учасники відвідають НПП "Зачарований край",  адже старовікові букові ліси "Зачарованого краю" сертифіковані в 2015 році, відповідно до європейського стандарту якості Європейського товариства дикої природи.

Експертам та фахівцям Академічних днів дикої природи 2016 цікаво буде побачити унікальну природу "Зачарованого краю", яка характерна значним біорізноманіттям з його великою кількістю червонокнижних та рідкісних видів, неповторним оліготрофним сфагновим болотом Українських Карпат "Чорне багно" та насолоджуватися незайманими буковими пралісами – спонтанно сформованими екосистемами, де представлені різні вікові групи та фази розвитку деревостану, і які до сьогодні залишаються недоторканими і неповторними. 

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

06 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів