Японці забезпечили дитячі садки Ужгорода сучасним кухонним обладнанням

Японці забезпечили дитячі садки Ужгорода сучасним кухонним обладнанням
24 ужгородські дитячі садки в рамках «Проекту покращення санітарних умов» за фінансової підтримки Японії отримали 76 одиниць професійного кухонного обладнання.

 

«Це професійне технічне обладнання, яке дозволить приготувати їжу корисну, яка приготована технологічно правильно, і не вимагає затрат. Потреба у такому обладнанні величезна і дуже назріла. Заклади отримали різну кількість обладнання, від 1 одиниці до 8. В залежності від наповнюваності закладу, від стану обладнання, і в залежності від того який термін служить те обладнання яке там вже є», — Оксана Бабунич, начальник управління освіти Ужгородської міської ради

У деяких закладах встановлення нової техніки вимагало заміни електропроводки, оскільки теперішній її стан не розрахований на нове навантаження.

В іншому ж дошкільному навчальному закладі професійне обладнання вже встановлено і успішно працює.

«У травні нам завезли обладнання на суму 90 тисяч гривень: морозильну камеру, холодильник, жарову шафу, жарову сковороду, електромясорубку і електроплиту. Для ДНЗ це дуже необхідні речі, бо у нас жарової сковороди зовсім не було, електром’ясорубка теж поламалася. І це обладнання дуже нас виручило», — Лариса Вітязь, керівник ДНЗ №16

Страви приготовані за допомогою нового обладнання вже мають своїх прихильників

Професійним кухонним обладнанням забезпечено 24 ужгородські ДНЗ з 30 існуючих. Ті ж садочки, які оминув цей проект будуть забезпечені всім необхідним за кошти з міського бюджету, якщо міська рада ухвалить відповідне рішення.

 

12 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів