Пенсію планують збільшувати щороку з першого дня весни

Пенсію планують збільшувати щороку з першого дня весни
Комітет ВРУ з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення підтримав за основу проект закону про вдосконалення системи пенсійного забезпечення.

 

Документом, який, у разі ухвалення, набуде чинності з 1 липня 2017 року, пропонується відновити проведення щорічних перерахунків пенсій з 1 березня у зв'язку із зростанням середньої заробітної плати в Україні, передає інформаційне управління ВР.

Також передбачається врегулювати правовий пропуск, який виник з 1 червня 2015 року в зв'язку зі скасуванням пенсійного забезпечення за "спецзаконами". У той же час, для працівників, які вже відпрацювали в той час необхідний стаж і оплатили внески за підвищеною ставкою, пропонується зберегти надані пенсійні гарантії.

При цьому підкреслюється, що урядовий проект №4608 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування і єдиних принципів нарахування пенсій" не розглядався комітетом з урахуванням листа міністра соціальної політики з побажанням не виносити на розгляд нардепів цей проект, оскільки йде діалог з представниками МВФ, які вважають, що введення другого рівня пенсійної системи неможливе, поки не буде вжито заходів з продовження пенсійної реформи і не буде створена стабільна основа для системи пенсійного забезпечення.

 

15 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів