Закарпатську "королівську рибу" поширять на схід, північ і центр всієї країни

Закарпатську "королівську рибу" поширять на схід, північ і центр всієї країни
В Україні запустять програму, спрямовану на збільшення виробництва української форелі. Про це повідомляють в Державній службі рибного господарства.

 

Над розробкою програми в липні 2016 почне роботу спеціально створена робоча група. Її мета - допомогти галузі в 5-річний термін збільшити виробництво української форелі до 10 тис. тонн.

"Мета нашої робочої групи - об'єднати зусилля експертів і держави. Тим самим спростити умови роботи для вітчизняного форелевого фермера: організаційні, економічні та технічні", - розповідає віце-президент Українського аквакультурного союзу Олег Божик.

Природні умови України, а саме наявність джерел з температурою води близько 10 ° C, яких багато на території Західної України, Черкаської, Чернігівської, Харківської областей дозволяють збільшити виробництво форелі в рази.

"Збільшення обсягів аквакультури, фермерської риби над промисловим виловом - загальносвітовий тренд. Форель має потенціал до того, щоб стати драйвером української аквакультури", - повідомив голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

За даними Українського аквакультурного союзу сьогодні в Україні виробляється до 1,5 тис. Тонн форелі в рік. Як відзначають в Держрибагентства, в 2015 році в Україну було імпортовано 3,6 тис. Тонн форелі з Норвегії, Данії, Чилі.

Джерело: www.ukragroconsult.com

 

16 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів