Москаль: українські канали показують маячню про закарпатський сепаратизм

Москаль: українські канали показують маячню про закарпатський сепаратизм
Сюжети українського телебачення, в яких йдеться про сепаратистські настрої на Закарпатті, не відображають реальної картини того, що відбувається.

 

Про це голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль сказав в інтерв'ю Кореспонденту, яке було опубліковане 20 липня.

«Я не дивлюся російські канали, тому що їх у нас відключили, а українські не дивлюся, бо там показують маячню. Особливо мене смішать сюжети про те, що у нас тут своя республіка, процвітає сепаратизм. Цю маячню навіть не намагаються чимось аргументувати», - зазначив Москаль.

Він наполягає, що в Закарпатті ніякого сепаратизму немає, і ніхто області не загрожує. Більш того, чиновник упевнений, що жителям області цілком комфортно перебувати в складі України, а вступ країни в ЄС вони можуть не схвалити.

«Коли ми прийдемо в ЄС, то нам доведеться приймати закон про реституцію - повернення майнових і трудових прав їх законним власникам, які були відібрані Радянським Союзом. Прийдуть чехи, словаки і скажуть - віддавайте наше майно, і ми змушені будемо віддавати», - пояснив глава ОДА.

За словами Москаля, закарпатцям навряд чи сподобається така перспектива, тим більше на територію ЄС вони при необхідності потрапляють і зараз.

«Всіх влаштовує нинішній стан речей. Наприклад, зараз закарпатці можуть вільно перетинати кордон. Звичайно, в межах 50 км, але за фактом наших людей, які проходять за спеціальними картками, навіть у Ватикані бачили», - стверджує Москаль.

Таким чином, підсумував він, саме нинішній стан справ дозволяє жителям Закарпаття відчувати себе вільними, так що «сепаратизм - це не для нас».

 

20 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Алекс 2016-07-20 / 23:22:25

    Чиста правда, Закарпатці вже десятиліттями в Європі проживають та кошти там заробляють, які на Неньку Україну своїм рідним пересилають тут і додати нічого.