Стало відомо, скільки закарпатців «попалися» п’яними за кермом у перший день нових десятитисячних штрафів

Стало відомо, скільки закарпатців «попалися» п’яними за кермом у перший день нових десятитисячних штрафів
Учора в Україні вступили в силу нові норми покарання за водіння автомобіля у стані алкогольного сп’яніння.

 

Так, у випадку, коли водій вперше притягається до відповідальності за нетверезе водіння, він буде платити штраф 10 тисяч 200 гривень, що складає 600 неоподаткованих мінімумів і буде позбавлений права керування на 1 рік.

В разі вчинення повторного правопорушення протягом року накладається "штраф на водіїв у розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів (20 тисяч 400 грн) доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки і на інших осіб - накладення штрафу у розмірі тисяча двісті неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого".

У випадку, коли водій вдруге за рік вчинить дане правопорушення, з нього стягується штраф  "у розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів (40 тисяч 800 грн – ред.) доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років і на інших осіб - накладення штрафу у розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого".

За інформацією, наданою речницею управління Нацполіції у Закарпатській області Галиною Сернівкою, протягом першої доби дії нових норм закону, на Закарпатті було затримано чотирьох водіїв, котрі керували автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Двоє з них були затримані в Ужгороді. Тепер усім їм доведеться заплатити чималий штраф та забути про водійські права на наступний рік.

uzhgorod.net.ua

 

 

28 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Володимир 2016-07-29 / 00:22:58

    То все Херня. Якби за 1 раз сажали на півроку, 2 - на рік. третій на 5 років.Ото би подіяло. А так віддав права і без прав далі катається!