Москаль хоче через суд повернути Мукачеву автовокзал

Москаль хоче через суд повернути Мукачеву автовокзал
Закарпатська ОДА подала позов на Мукачівську міську раду про визнання незаконним і скасування рішення міськради про продаж земельної ділянки автовокзалу. Адмінпозов направлений до Мукачівського міськрайонного суду, повідомив голова ОДА Геннадій Москаль на своєму персональному сайті.

 

23 червня цього року Мукачівська міськрада дала дозвіл на продаж ділянки загальною площею 1,6984 гектара території Мукачівського автовокзалу за ціною 582 гривні за один квадратний метр. Від реалізації ділянки міська рада отримала 9 млн. 884 тисяч гривень.

Земля передана з комунальної власності у приватну з грубим порушенням законодавства, – йдеться в адміністративному позові. – Адже  ділянки державної чи комунальної власності, у тому числі з розташованими на них об’єктами нерухомого майна, підлягають продажу окремими лотами на конкурентних засадах (земельних торгах).

Покупець, що придбав ділянку, не має жодних прав чи підстав на викуп землі саме в такій конфігурації та площі – з дорогами та землями загального користування. Питання передачі землі, яка належить територіальній громаді, не погоджувалось уповноваженим на це органом – земельною комісією Мукачівської міської ради. Більше того, ця комісія не рекомендувала приймати відповідне рішення через явні порушення. У рішенні міськради та додатку до нього є розбіжності, а саме – відсутність арифметичного пояснення загальної вартості земельної ділянки (експертної та договірної), – заявили у Закарпатській ОДА .

 

01 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів