На Закарпатті за матеріалами СБУ судитимуть шістьох «посадовців» виправної колонії на Херсонщині

На Закарпатті за матеріалами СБУ судитимуть шістьох «посадовців» виправної колонії на Херсонщині
Пресслужба СБУ в Закарпатській області

 

Слідчі СБУ в Закарпатській області зібрали докази вини шести колаборантів, які, після захоплення Херсона російськими військами, перейшли на бік ворога.
Встановлено, що вони добровільно погодилися обійняти посади молодших інспекторів у підпорядкованому окупаційній адміністрації незаконно створеному правоохоронному органі – «Управление службы исполнения наказаний по Херсонской области».
Зловмисники охороняли російські катівні, до яких звозили незаконно затриманих українських громадян.
Шістьом колаборантам оголошено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. 
Матеріали цих справ скеровано до суду. Їм загрожує до дванадцяти до 15 років позбавлення волі.
Одного з підозрюваних вже розшукали та затримали оперативники СБУ в Херсонській області. Його доставлено до Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області та обрано йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
Решта зловмисників, після звільнення Херсона нашими захисниками, виїхали на тимчасово окуповані території України, де наразі переховуються від правосуддя. Тривають комплексні заходи для їх притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави.
Викривали зрадників співробітники СБУ в Херсонській області. Досудове розслідування за даними фактами здійснювали слідчі Управління СБ України в Закарпатській області під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури.
 

 

14 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів