Мукачівець для жебракування використовував чужу заледве живу дитину

Мукачівець для жебракування використовував чужу заледве живу дитину
Жебрака з немічною дитиною на руках затримали сьогодні в Мукачеві, інформує міське Управління праці та соцзахисту населення.

 

Працівники Управління під час обідньої перерви у Латоричному дворі зауважили чоловіка з нерухомим тілом дитини на руках. Як тільки підійшли з питаннями, чому хвора й немічна дитина не в лікарні, чоловік кинувся навтьоки. Його спробували затримати, але він виривався.

Жебраку не дали втекти перехожі. На місце викликали поліцію, швидку і соцінспекторів. Ще до приїзду підмоги з’ясували, що чоловік з Верхньої Визниці, тож викликали районних працівників соцзахисту і служби у справах дітей. Затриманий представився батьком дитини й своє жебракування пояснював тим, що сім’я не має жодних соціальних виплат, а дитину не беруть на лікування, бо за крапельницю слід заплатити півтори тисячі гривень, яких у родини нема.

Машиною поліції хлопчика транспортували до лікарні. Стан хлопчика погіршувався: бліда й волога шкіра, майже бездиханний, конвульсії ніжок.

У лікарні ледь не силоміць довелося виривати дитину з рук чоловіка, який, як з’ясувалося, не був йому батьком. З матір’ю дитини проживав лише три місяці. У липні родина отримала двадцять вісім тисяч гривень соціальної допомоги.

Хлопчик, якому на вигляд не більше трьох років, народився у 2011 році. Важить він неповних вісім кілограмів. Як тільки дитину передали лікарям, "батько" став агресивним й посипалися погрози. Поліцейським довелося одягнути на нього кайданки і забрати у відділок. Коли зателефонували багатодітній "одинокій" "мамі" хлопчика, вона ледь зв’язувала слова і, схоже, не розуміла, чого від неї хочуть. 

В Управлінні соцзахисту просять повідомляти про подібні випадки недогляду за дітьми, про випадки втягнення дітей у жебракування, про інші факти, які допоможуть вчасно відреагувати й запобігти трагедії. 

 

04 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів