В Ужгороді, у фойє облдержадміністрації, виставили полотна лемківських  митців

В Ужгороді, у фойє облдержадміністрації, виставили полотна лемківських  митців
Сьогодні, 12 серпня , у рамках фестивалю  «Лемківська ватра» у фойє облдержадміністрації відбулося відкриття унікальної виставки живописних полотен  «Лемківська ватра. Чотири пори року» членів творчого об’єднання «Сьогодні».

 

На суд глядачів тут представлено полотна  багатьох лемківських  митців, серед яких -  А.Копріва, Е.Левадська, Л.Боршош-Літун, С.Кирлик, А.Шумський, Т.Сопільняк, С.Завадяк, Ю.Шелевицький, О.Шандор. 

Вітали організаторів виставки та художників керівництво області, науковці, письменники та колеги по цеху. Відзначали їх самобутність та важливість духу відродження багатої культури, повідомляє прес-служба облради.  

Заступник голови облради Петро Грицик наголосив, що лемки нашого краю – це  талановиті люди, які збагачують різноманіттям Закарпаття  та додають йому колоритності, свіжості і унікальності. Кожна картина промовляє до нас красою Срібної Землі, величчю її працьовитих людей, теплом їхньої душі.

«Я також належу до лемків і горджуся цим, - наголосив Петро Васильович і додав: - Користуючись нагодою щиро запрошую вас і ваші родини на фестиваль «Лемківська ватра», який відбудеться завтра, 13 серпня в Перечині, яку я представляю. Ви матимете змогу познайомитись ближче зі звичаями й обрядами, побутом та кулінарією лемків мальовничої Перечинщини».

Далі присутні розглядали картини, ділились враженнями.

 

 

12 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів