В Ужгороді відбудеться друга щорічна церемонія вручення Ордену Марії-Терезії

В Ужгороді відбудеться друга щорічна церемонія вручення Ордену Марії-Терезії
2 вересня до Ужгорода приїдуть нащадки династії Габсбургів - принц Шандор та Герта Габсбурги спеціально для участі у церемонії вручення Ордену, заснованого родиною Панових у 2015 році та названого на честь імператриці Марії-Терезії.

 

Започаткування вручення щороку одному з найдостойніших ужгородців Ордену –  логічне продовження створення першого в Україні приватного Скверу Марії Терезії, який у 2014 році облаштували поруч із однією з архітектурно-історичних перлин Ужгорода – Хрестовоздвиженським греко-католицьким собором.

Відкриття скверу відбулося за участі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, який спеціально приїхав для цього до обласного центру Закарпаття. А Орден із самого заснування отримав патронат родини Габсбургів, що є свідченням його міжнародного визнання та ваги у впливових європейських колах. Першу нагороду, торік, всесвітньо відомому хореографу, керівнику студії сучасного танцю «Бліц» Олені Камінській вручав особисто міністр освіти і науки України Сергій Квіт.

Щодо імені людини, котру нагородять цього року, а за визначенням Орден Марії Терезії присвоюється за значний особистий внесок у розвиток економіки та бізнесу, освіти та культури, розвитку громадянського суспільства та іміджу Ужгорода та/або Закарпатської області, організатори наразі зберігають інтригу і обіцяють оприлюднити безпосередньо напередодні церемонії.

На урочистості запрошують у п’ятницю, 2 вересня, о 17.00 у сквер Марії Терезії (вул. Капітульна). Спеціально до події відомий ужгородський музикант Дмитро Фесенко (James Stranger) підготував музичний твір, знімає кліп, передбачається солодке частування і цікаві сюрпризи. Запрошуються усі ужгородці, закарпатці, які відчувають себе і наш край причетними до Європи та її багатовікової історії. 

 

30 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів