Ужгород відвідає актриса-легенда українського кіно

Ужгород відвідає актриса-легенда українського кіно
У середу, 7 вересня, о 17:00, в Закарпатському академічному обласному театрі ляльок «Бавка» відбудеться творчий вечір легенди українського кіно і театру, Народної артистки України Раїси Недашківської.

 

Дебютувала 17-річною школяркою у фільмі «Лісова пісня», де зіграла роль Мавки. Знімалася у відомих стрічках українського кіно – «Сон», «Гадюка», «Комісар», «Помилка Оноре де Бальзака», «Народжена революцією», «Вавилон ХХ», «Ярослав Мудрий», «Кармелюк», «Меланхолійний вальс», «Роксолана», «Чорна рада»… Лауреат міжнародних премій за найкращі жіночі ролі, кавалер Ордена княгині Ольги усіх трьох ступенів. Нині Раїса Недашківська є першим заступником голови правління Національної спілки театральних діячів України.

Пані Раїса приїжджає до Ужгорода на запрошення своєї давньої приятельки Вероніки Переверзєвої (Гопко), закарпатської акторки, яка проживає у Парижі. Свого часу вони познайомилися на Київській кіностудії Довженка, де брали участь у зйомках фільмів.

Під час творчого вечора в Ужгороді будуть показані уривки з відомих фільмів, Народна артистка декламуватиме українську поезію, розповість про свій творчий шлях та відповість на запитання глядачів.

Легенда українського кіно пробуде на Закарпатті кілька днів.

 

 

31 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів