Будинок художника Рошковича в Ужгороді хочуть рятувати краєзнавці

Будинок художника Рошковича в Ужгороді хочуть рятувати краєзнавці
Закарпатські краєзнавці хочуть врятувати будинок художника Ігнаца Рошковича. Таке рішення Закарпатська обласна організація Національної спілки краєзнавців України прийняла на останньому своєму засіданні. 

 

Будинок родини Рошковичів в Ужгороді (№ 14 на вулиці Капітульній) давно знаходиться в аварійному стані. Капітульною тисячі туристів та гостей Ужгорода щоденно прямують до Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького та обласного музею народної архітектури і побуту, повідомляє "Заголовок".

Відремонтована і збережена таким чином оригінальна, з ліпниною і портиками, архітектурна будівля могла б стати ще однією привабливою родзинкою історичного і культурного набутку обласного центру Закарпатської області. Пропозиції щодо цього питання обговорено і вирішено підготувати й подати їх для розгляду керівництву обласної виконавчої влади та міського самоврядування.

В ході обговорення виступу краэзнавця Людвіга Філіпа член правління, голова Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України Василь Петрович Густі вніс пропозицію встановити меморіальну дошку на будинку № 22, де проживала ціла когорта відомих письменників Закарпаття. 

 

01 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів