Закарпатським прикордонникам георадар користі поки не приніс

Закарпатським прикордонникам георадар користі поки не приніс
Для  виявлення в ґрунті на великій глибині прокладених комунікацій Державна прикордонна служба активно використовує портативні багатоцільові скануючі георадари. Про це на брифінгу в «Укрінформі» повідомив помічник Голови ДПСУ – прес-секретар Олег Слободян.

 

«Зараз на предмет виявлення прихованих комунікацій за допомогою георадару перевіряються окремі ділянки Харківського прикордонного загону», – зазначив він.

Загалом лише протягом цього року георадари використовувались близько 60 разів. Обстежено 460 км кордону в межах Луганської, Львівської, Закарпатської, Чернівецької та Чернігівської областей. В результаті на Луганщині в 4-х випадках виявлено трубопроводи для незаконного переміщення паливно-мастильних матеріалів через українсько-російський державний кордон.

Відмітимо, що впродовж 2015 – 2016 років на державному кордоні виявлено 26 прокладених трубопроводів, з яких в минулому році – 21 (Луганська, Харківська, Сумська, Одеська, Чернівецька та Вінницька області) та у 2016 році  –  5 (Луганська та Одеська області).

 

02 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів