Пріоритетні для України видання презентував в Ужгороді Володимир Шовкошитний

Пріоритетні для України видання презентував в Ужгороді Володимир Шовкошитний
5 вересня в Закарпатській обласній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка відбулася зустріч з українським письменником, громадським та політичним діячем Володимиром Шовкошитним.

 

Гість представив власну творчість, новинки київського видавництва «Український пріоритет», розповів про те, як треба писати, а як не треба, поділився секретом бадьорості на шостому десятку життя та поглядами на сучасний світ.

За словами Володимира Шовкошитного, в його видавництві видаються виключно пріоритетні для України книги, бо без України автор себе не мислить: «Хочеться пишатися своєю країною, щоб були господарями на своїй землі, щоб тут відбувалися самодостатні громадяни». Саме тому видає книги, які будуть спонукати до такого розвитку – твори Володимира Шовкошитного, Євгена Маланюка, Василя Слапчука, Павла Вольвача, Василя Кузана, Василя Базіва, Євгена Голибарда, Тані П’янкової тощо.

Модерував зустріч голова крайової організації Національної спілки письменників України Василь Густі. За його словами, Володимир Шовкошитний – сучасний вдумливий видавець, який не видав жодної книги для розваги, «видає книги для того, щоб наші уми думали, а душа і серце розвивалися. Його шанують читачі за те, що любить правду й пише про те, що бачив і знає».

Книгою, яка спонукала до роздумів, для Василя Густі стала «Білий кречет» Володимира Шовкошитного про боротьбу УПА. За словами автора та модератора, саме цю книгу часто можна зустріти у військових АТО в окопах.

Гість декламував власну поезію, на прикладі уривків зі своїх романів продемонстрував, як треба писати: «Читач має відчувати те, що ти закладав у текст. Не все має подобатися читачу, твір має спонукати до думки». Володимир Шовкошитний закликав руйнувати прийшлу міфологію, мовляв, з’являються зрадники: «У мене в книжках жодного зрадника. Через художні образи подана архівна інформація. Герої гинуть від щирої любові до України, а не з ненависті до ворога».

Більшість представлених книг гість подарував обласній бібліотеці й обіцяв приїхати до Ужгорода у жовтні із презентацією нової книги видавництва.

uzhgorod.net.ua

 

06 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів