Прикордонникам підвищили зарплату для зниження рівня корупції

Прикордонникам підвищили зарплату для зниження рівня корупції
У процесі боротьби з корупцією в Державній прикордонній службі мінімальна зарплата прикордонників піднята до 7 тисяч гривень.

 

Про це глава Держприкордонслужби Віктор Назаренко заявив в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

"У цьому році президент і уряд вивели прикордонників на гідну зарплату. 7000 гривень – це мінімалка, командир загону отримує понад 16000 грн", – повідомив він.

Скорочувати чисельність військовослужбовців для того, щоб ще більше підняти зарплату прикордонникам, на думку глави Держприкордонслужби, недоцільно.

"Ми вивчали це питання, – зазначив він. – Наш кордон найбільший в Європі – майже 7000 кілометрів, і ми прив'язані до цієї лінії і пунктів пропуску. Ми не можемо зменшити кількість людей. Раніше як було: було 400 застав. За кожною закріплено ділянку в 20-30 кілометрів. Навіть якщо немає бензину, пішки можна було пройти. Після цього перейшли на чисто правоохоронну систему і окремі ділянки стали до 120 кілометрів. Як можна це пішки пройти? Адже охорона кордону – це перш за все,інтегрована система. До речі, щоб мати бойові резерви, з ініціативи президента, Верховна Рада збільшила чисельність прикордонників на 3000 чоловік. Це і є бойовий резерв, який ми використовуємо в зоні АТО ".

З іншого боку, Назаренко підтримує скорочення генералів: "Пропозиції по скороченню я погодив з міністром МВС і доповів президенту. У нас за штатом було 74 генерала, а на сьогоднішній день ми запропонували 33. Більшість з них служитимуть в Адміністрації та в нашій академії. Вони повинні вчити наших лейтенантів. Колегія це підтримує . Зараз в наявності – 25 ", – сказав голова ДПСУ.

 

06 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів