Богдан Андріїв з іншими мерами України обговорив у Києві проект Держбюджету

Богдан Андріїв з іншими мерами України обговорив у Києві проект Держбюджету
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв узяв участь у засіданні Правління Асоціації міст України, яке напередодні відбулося у Києві.

 

Насамперед міські голови обговорили проект Держбюджету на 2017-й рік та врахування у ньому інтересів місцевого самоврядування.

Як відомо, минулого тижня був оприлюднений проект бюджету на наступний рік. Асоціація провела комплексний аналіз бюджетних ініціатив і він, на жаль, дозволяє стверджувати, що фінансове забезпечення територіальних громад у 2017 році суттєво погіршиться. Дохідна частина місцевих бюджетів не змінюється, разом із тим на рівень місцевих бюджетів передаються усі видатки (крім видатків на оплату праці педагогічних працівників) на заклади освіти та видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв для закладів охорони здоров’я.

Бюджетна децентралізація в Україні, наголошували виступаючі, ставила дві мети: незалежні джерела формування бюджетів та збільшення фінансових ресурсів з розрахунку на одну людину в громаді. Натомість наступного року органи місцевого самоврядування вимушені будуть скорочувати фінансування важливих для громад заходів та програм у сфері ЖКГ, благоустрою, ремонту та будівництва доріг, соціального забезпечення, дошкільної та позашкільної освіти, місцевого економічного розвитку.

Тому члени Правління АМУ вирішили направити до Голови Верховної Ради України та народних депутатів України звернення, у якому виклали всі ризики та загрози, які, на їхній погляд, містить проект держбюджету у теперішньому вигляді. У зверненні, інформує АМУ, наголосили на необхідності термінового вирішення проблемних питань утримання закладів освіти та охорони здоров’я, врегулювання питань із пільговим перевезенням та заборгованістю з різниці в тарифах, соціальними пільгами.

У рамках Асоціації міст України створять також робочу групу, яка оперативно напрацює поправки до проекту Державного бюджету-2017 і зустрінеться з профільними міністрами (освіти, охорони здоров’я, ЖКГ, соцполітики, фінансів) та представниками комітету Верховної Ради з питань бюджету, з тим, щоб нагальні питання міст отримали своє відображення в проекті основного фінансового документу країни на наступний рік.

 

28 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів