У матчі сезону «Ужгород» розбиває «Севлюш» і знову стає лідером, а в першій лізі один чемпіон уже відомий

У матчі сезону «Ужгород» розбиває «Севлюш» і знову стає лідером, а в першій лізі один чемпіон уже відомий
У вищій лізі центральним матчем 22-го туру став поєдинок в Ужгороді двох лідерів місцевого ФК «Ужгород» та виноградівського «Севлюша». Цю зустріч крайові вболівальники та журналісти нарекли «битвою сезону», адже від його результату найімовірніше за все визначиться чемпіон у вищій лізі. 

 

У першій зустрічі в Виноградові перемогли господарі з рахунком 3:0, та й до матчу виноградівці приїхали до обласного центру в статусі лідерів, тож для того, щоб переломити ситуацію ужгородців влаштовувала лише перемога. Так у підсумку й сталося.

Налаштованість та вмотивованість господарів на гру відчувалася з перших хвилин. Підопічні тренера «Ужгорода» Івана Шанти з перших хвилин були націленими на ворота. І на 12-й хвилині вже забивають. Причому в складі «Ужгорода» відзначився центральний захисник Микола Ількович, який частенько забиває м’ячі головою – не схибив Микола і цього разу після подачі Павла Оржеховського. Далі в господарів слово взяв кращий голеодор чемпіонату Роберт Гегедош, який двічі поспіль на 19 та 26-й хвилинах змусив воротаря «Севлюша» В. Гринишина виймати м’яч із власної сітки воріт.

На перерву команди пішли за повної переваги ужгородців та комфортного для них рахунку – 3:0. Але початок та перші 20 хвилин другої половини зустрічі вже були за гостями. Розмочив результат гарматним пострілом Юрій Чонка на 48-й хвилині, а до мінімальної перевагу «Ужгорода» звів нападник виноградівців Денис Ребрик. Та на цьому гості й спинилися, гадаю психологічно надломив їх четвертий гол ужгородців. На 77-й хвилині півзахисник «Ужгорода» Віктор Ряшко завдав удару воротар «Севлюша» відбиває та на добиванні першим встигає юркий нападник господарів, який вже не залишає шансів воротарю гостей. Роберт Гегедош став ще й автором голевої передачі, після флангового проходу він відкотив м’яч під удар партнеру Олександру Бако, який пробив у незахищений кут воріт.

А вже на доданих арбітром хвилинах Василь Пиняшко показав свій феноменальний дриблінг, обійшовши кількох гравців суперника і забиває шостий гол у матчі.

Тож впевнена вікторія «Ужгорода» – 6:2, як вагомий аргумент для здобуття другого поспіль чемпіонського титулу. Та попереду ще чотири тури з непростими суперниками, й ужгородцям не слід розслаблятися до завершального туру. Матч юнаків завершився перемогою «Севлюша» – 3:1. 

Статистичні дані матчу

ФК «Ужгород» – ФК «Севлюш» (Виноградів) – 6:2

Ужгород, стадіон «Автомобіліст», 1500 глядачів

Голи: Ількович М. 12 хв., Гегедош Р. 19, 26 хв., Пиняшко В. 77, 90+1 хв., Бако О. 88 хв. – Чонка Ю. 48 хв., Ребрик Д. 65 хв.

Арбітри: Козик Я., Різніченко В., Готько В.

4-й арбітр – Павлюкович Б.

Делегат – Наскалов В.

Попередження: Гегедош Р. 49 хв., Оржаховський П. 60 хв., Ряшко В. 64 хв. – Чейпеш В. 15 хв., Ловска І. 43 хв.

Вилучення – не було.

ФК «Ужгород»: Лютнянський М., Оржаховський П. (Ковчар О. 75 хв.), Куделко В., Котьо С., Ряшко В., Бандурович І., Ількович М., Добровольський Є. (Бако О. 84 хв.), Пиняшко В., Реплюк М., Гегедош Р. (Білінський Р. 89 хв.)

Запасні: Гречка Е., Горський В., Свадеба О.

Тренер – Шанта І.

ФК «Севлюш» (Виноградів): ГринишинВ., Ребрик Д., Чонка Ю., Вашкеба В., Пуканич А., Мешко Ю. (Ковня Б. 77 хв.), Чейпеш В. (Розман О. 46 хв.), Шопота С., Ломага А., Ловска І., Вайда А.

Запасні: Гобона Р., Віщак Е., Ляхович М., Козар В.

Тренер – Білак І.

Ще один цікавий двобій проходив у Вільхіцях, де однойменний клуб приймав мукачівський «Мункач». Гості доволі швидко (до 18-ї хвилини)повели в рахунку 2:0, однак вже за 4 хвилини господарі зрівняли результат, а до кінця зустрічі забили переможний гол – 3:2 на користь «Вільхівців» завершився цей поєдинок (юнаки – 1:3). 

Досить несподівано на виїзді в Хусті місцевій «Оболоні» з рахунком 1:0 оступився один із претендентів на бронзу «Минай» (юнаки – 1:3).

Інші матчі туру завершилися з такими результатами: «Дийдо» – «Берегово» – 1:1 (1:2); «Боржава» (Довге) – «Середнє» – 1:1 (2:0); «Спартакус» (Ужгород) – «Бужора» (Іршава) – 1:0 (0:3).

Трійка лідерів: «Ужгород» – 50 очок, «Севлюш» – 48, «Минай» – 39.

А в першій лізі східної зони достроково за два тури до завершення чемпіонату переможець вже відомий. Ним став дебютант першої ліги – паничівський «Інтер», який у 20-му турі на виїзді переміг аутсайдера золотаревський «Старт» – 2:1 (юнаки – 0:4). 

Інші матчі 20-го туру в східній зоні завершилися з такими результатами: «Карпати» (Рахів) – «Вікторія-ЛНС» (Біла Церква) – 3:1 (юнаки – 5:0); «Говерла» (Ясіня) – «Авангард» (Тересва) – 2:2 (1:1); СК ім..І. Яремчука (Великий Бичків) – «Копаня» (Велика Копаня) – 1:2 (1:0); «Терново» – «Вишково» – 1:1 (1:1); «Іза» – «Карпати» (Дубове) – 2:3 (1:1).

Трійка лідерів східної зони: «Інтер» – 48, «Карпати» (Рахів) – 41, «Терново» – 38. 

В західній зоні центральними матчами були поєдинки лідерів у Бобовищі та Дерцені. Місцева команда «Бобовище»приймала найближчого переслідувача  в турнірці – «Локомотив-Чоп» й поступилася у рідних стінах – 0:2 (юнаки – 3:0) й дозволила залізничникам вийти на другу сходинку, а лідер ліги концгазівський «Витязь» на виїзді в Дерцені розгромив місцеву команду – 5:0 (юнаки – 0:6). Осічкою «Бобовища» скористалися й «Баранинці», які вдома здолали «Сокіл» (Кінчеш) – 3:2 (6:2) й посунили бобовищанців на четверту сходинку. 

В інших матчах туру маємо такі результати: «Нижній Коропець» – «Невицький замок» (Невицьке) – 2:1 (4:0), «Березний» – «Ракошино» – 4:2 (0:1); «Карпати» (Верхній Коропець) – «Карпати» (Перечин) – 0:3 (1:6).

Трійка лідерів: «Витязь» – 43 очки, «Локомотив-Чоп» – 39, «Баранинці» – 38.

Наступний тур чемпіонату пройде 15-16 жовтня. 

Роман Сенишин

 

 

10 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів