Свалявський лісгосп пройшов сертифікацію за європейською системою FSC

Свалявський лісгосп пройшов сертифікацію за європейською системою FSC
ДП «Свалявське ЛГ» пройшло тест на «міцність», тобто аудит, в результаті якого отримало Міжнародний сертифікат ведення лісового господарства.

 

Аудит проведений в рамках Міжнародної добровільної лісової сертифікації за системою FSC (Лісова опікунська рада). Це міжнародна організація, яка створила систему підтвердження екологічної та соціальної відповідальності управління лісами. Знак FSC на деревині або на зробленому з неї товар – показник того, що продукція виробляється з лісу, в якому ведеться екологічно і соціально відповідальне лісове господарство, інформує прес-служба Закарпатського ОУЛМГ. 

В ході перевірки Свалявського лісгоспу представники органу сертифікації проконтролювали якість ведення лісового господарства і лісокористування за визнаними в усьому світі критеріям. Перевірка охопила всі види діяльності лісгоспу: було опитано персонал, проведено польові візити, зустрічі зі співробітниками, оглянуто документацію та лісосіки, перевірено якість лісогосподарських робіт. Було також приділено увагу виявленню та моніторингу зникаючих і рідкісних представників фауни й флори. У свою чергу громадськість району позитивно оцінила діяльність лісгоспу та лісництв, підпорядкованих ДП «Свалявське ЛГ».

За словами директора Свалявського лісового господарства Олександра Дуфінця, аудит лісозаготівельної компанії за європейськими стандартами – це крок вперед у справі відповідального лісокористування для всього району.

«Наявність сертифіката дає впевненість, що лісове господарство не завдає шкоди екосистемі, а ліс заготовлюється в рамках правового поля. Кожен, хто хоче проінспектувати роботу лісгоспу побачить високий рівень роботи підприємства, належний догляд за держлісфондом та дотримання правил охорони праці», – зазначив директор лісового господарства.

За критеріями FSC в Закарпатті сертифіковане вже більш ніж половина лісгоспів, а це стверджує те, що лісові господарства працюють з користю для громадян і природи.

Довідково:

Лісова сертифікація – оцінка відповідності системи ведення лісового господарства встановленим міжнародним вимогам щодо управління лісами та лісокористування на засадах сталого розвитку. Першим кроком до сертифікації лісів в Україні (започаткована в нашій державі з 1999 року) став вступ до ЄС країн-імпортерів вітчизняної лісової продукції. Метою лісової сертифікації є забезпечення економічно, екологічно і соціально збалансованого ведення лісового господарства шляхом виконання відповідних загальновизнаних і таких, що заслуговують на довіру, стандартів. Зазвичай, сертифікована продукція маркується відповідним логотипом задля гарантування споживачеві законність і сталість джерел походження деревини, яка використовувалася для виготовлення товару.

 

 

12 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів