Що корисно їсти на сніданок, а що – ні

Що корисно їсти на сніданок, а що – ні
Дієтологи радять на ранок зелень і омлет.

 

Іноді в ранковій метушні багато хто нехтує сніданком, а даремно - кажуть дієтологи. 

Згідно з останніми дослідженнями, зокрема, проведеним в університеті Алабами під керівництвом Мартіна Янга, сніданк, як найперший прийом їжі, програмує наш організм на весь день. 

Що відбувається, якщо ми не снідаємо:

- Сповільнюється обмін речовин; 

- Повільніше спалюються калорії; 

- Знижується працездатність організму. 

І абсолютно протилежна картина спостерігається, коли ми поснідали висококалорійними продуктами: 

- Підвищується метаболізм; 

- Організм активніше витрачає енергію; 

- Підвищується працездатність, поліпшується самопочуття. 

Жирні продукти на сніданок допомагають нам схуднути 

Мартін Янг вважає, що можна поєднувати яйця, сосиски і бекон, а також інші калорійні продукти. З іншого боку, якщо ми на сніданок вживаємо якісь вуглеводи, то наш організм розщеплює тільки вуглеводи в перебігу всього дня. Дана теорія була підтверджена результатами експериментів на гризунах. Основний висновок полягає в наступному - якщо їсти вранці жирні продукти, наш організм буде розщеплювати жири протягом всього дня і, відповідно, це сприяє схудненню. 

Омлет на сніданок - користь на весь день 

Ті ж американські вчені стверджують, що скинути зайву вагу можна, снідаючи омлетом. За їх словами, з'їдений зранку омлет дає -18% калорій. Був проведений наступний експеримент.

Учасники в перший день на сніданок з'їдали омлет з трьох яєць. На наступний день їм дали велику булочку з сиром і з йогуртом. 

Обидва прийоми їжі були однакові за кількістю калорій,однак вони привели до різних результатів. Учені вимірювали рівень гормону голоду в організмі. Після булочки рівень голоду виявився вище, ніж після омлету. 

Що не рекомендується їсти на сніданок 

Дієтологи кажуть, звичайні бутерброди, які ми їмо на сніданок, дають нам величезну кількість калорій, але нічого корисного в собі не несуть - ні вітамінів, ні мінералів, ні клітковини. Тому що білий хліб це продукт рафінований. У складі ковбаси, звичайних сосисок, сардельок, дуже складно знайти щось корисне, а так же вершкове масло або майонез, які ми вживаємо в дуже великих кількостях, здоров'я нам не додасть. 

Корисні продукти на сніданок 

Для корисного і здорового сніданку дієтологи радять вибирати цільно-зерновий хліб, хліб звисівками, клітковину - це можуть бути листя салату, стебло селери, зелень. 

Замість ковбаси - натуральне відварне м'ясо і омлет. Також фахівці рекомендують їсти на сніданок кашу, так як злакові дають великий приплив енергії і є складними вуглеводами, які дозволяють протриматися до обіду. 

Джерело: miss-wellness.ru

 

10 листопада 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів