Закарпатські роботодавці не особливо звертають увагу на дипломи

Закарпатські роботодавці не особливо звертають увагу на дипломи
Більшість роботодавців не дивляться на диплом. Свою позицію пояснюють тим, що навіть найкращий вуз не замінить досвід і практику, а професійні навички і мотивація важливіше «книжечки» про освіту.

 

Це з'ясувалося в результаті нового дослідження Міжнародного кадрового порталу hh.ua.

Виявляється, освіта не є ознакою розуму і тим більше ознакою профпридатності. Так вважають більшість українських роботодавців. Тільки один з восьми опитаних бере до уваги диплом при працевлаштуванні в компанію. Двоє з п'яти відповіли, що вуз не має значення, якщо мова не йде про випускників і початківців фахівців. І рівно стільки ж не враховують диплом претендента безвідносно до посади, на яку той претендує.

Свою позицію представники компаній пояснюють тим, що навіть найкращий вуз не замінить досвід і практику, а професійні навички важливіше «корочки» про освіту, відзначають автори дослідження. У цьому впевнені половина опитаних. Трохи менше половини вважають, що диплом не свідчать про високу мотивації співробітника. Більше третини побоюються «куплених» дипломів. Але тільки десята частина сумнівається в якості української освіти.

Серед роботодавців, які враховують диплом при працевлаштуванні в компанію, двоє з п'яти вважають, що освіта є фундаментом для подальшого професійного зростання. Для третини диплом - це підтвердження здатності до навчання здобувача. Кожен четвертий вважає, що наявність «книжечки» робить фахівця більш конкурентоспроможним на ринку праці, а кожен п'ятий впевнений, що вищу освіту як мінімум говорить про націленість на побудову кар'єри.

Тільки один зі ста опитаних згоден з твердженням, що диплом допоможе отримати престижну і високооплачувану роботу. При цьому один з десяти вважає, що диплом нічого не дає.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в жовтні 2016 року. В опитуванні взяли участь 234 представників компаній з різних регіонів України.

 

 

10 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів