Педагогічну та медичну освіту закарпатці першочергово здобудуть за відпрацювання в селі

Педагогічну та медичну освіту закарпатці першочергово здобудуть за відпрацювання в селі
Держава буде забезпечувати безплатну освіту, а потім - безкоштовне житло з опаленням за згоду відпрацювати три роки в селі.

 

Президент Петро Порошенко підписав зміни в закон "Про вищу освіту" щодо працевлаштування випускників, прийнятий Верховною Радою України 6 жовтня.

Законом надається право на першочергове зарахування до вищих медичних і педагогічних навчальних закладів за державним замовленням особам, які уклали угоду про відпрацювання не менше трьох років у сільській місцевості або селищах міського типу.

Держава забезпечує випускникам вищих медичних і педагогічних навчальних закладів, які підписали угоду, безплатне користування житлом з опаленням і освітленням у межах встановлених норм. Закон набирає чинності з 1 січня 2017 року.

Нагадаємо: у серпні Інна Совсун, яка займала посаду заступника Міністра освіти і науки, повідомила, що абітурієнти, які отримали 100 балів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, змогли в цьому році потрапити на деякі педагогічні спеціальності.

"Наприклад, на вчителів фізики потрапили абітурієнти з балом 100,85 — це межа вгадування тесту ЗНО. Уявіть собі, що це люди, які будуть в майбутньому вчити наших дітей", - сказала вона.

 

За матеріалами Дзеркала тижня

 

15 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів