До ФК "Мункач" потраплять гравці, які натхненно працюватимуть на тренуваннях

На фото зліва направо: головний тренер «Мункача» Золтан Сільваші та спортивний директор Дьордь Короловскі
На фото зліва направо: головний тренер «Мункача» Золтан Сільваші та спортивний директор Дьордь Короловскі
По завершенню чемпіонату області та першої частини сезону в загальноукраїнських футбольних змаганнях ми поцікавилися оцінкою виступів команд та планами на зимове міжсезоння в спортивного директора ФК «Мункач» Дьордя Короловскі. 

 

–        Як оцінюєте сезон, що завершився для команди, яка виступає в чемпіонаті області та першу половину сезону для команд «Мункача», які грають в чемпіонатах України – ДЮФЛУ та першій лізі U-19?

–        За 3 місяці, які я провів в «Мункачі» період у часі невеликий, гравці дістали інформацію та усвідоміли, що їх чекає в майбутньому. Вони вже мали зрозуміти теоретично, що від них хочемо побачити на практиці. Футболісти U-19, якими безпосередньо я займався, більше усвідомили мої вимоги, вони скоріше вийшли зі своєї зони комфорту, із своєї звичної манери й почали освоювати новий стиль, який поширений у Європі. Можу відмітити, що основу для подальшого втілення наших задумів ми поставили. Сподіваюся, що я продовжу свій контракт, який завершується 30 червня 2017 року й надалі продовжу працювати в «Мункачі», адже тут  багато здібних дітей, і на наступні 6 місяців на нас чекає дуже серйозна робота. Вже в вересні 2017 року будемо бачити цілісну картину результату нашої роботи.

–        Можливо саме через впровадження нового стилю наші чотири команди, що виступають в ДЮФЛУ й мають такі невтішні  результати, бо проходять через так званий перехідний період?

–        Саме так, також відмічу, що ми поки що працюємо з тими дітьми, які в нас є, але якісні зміни вже відчутні в усіх відношеннях. Зміни в кращу сторону, завдяки допомозі угорської сторони  певен триватимуть і надалі.

–        Вам подобається працювати в Україні?

–        Мені подобається тут працювати, незважаючи на труднощі, кожен день проведений в Мукачеві для мене цінний. Мені приємно дивитися як діти крок за кроком прогресують і починають розуміти мої вимоги. За 14 років моєї тренерської кар’єри – цей час для мене найкращий. Саме тут бачу, що мої ідеї, які прививаю на тренуваннях діти починають втілювати на практиці – це найголовніше для мене.  Для мене це дуже відповідальний період як і для моїх підопічних, й дуже сподіваюся, що передам свій досвід юним футболістам і мене правильно зрозуміють. Повірте, це дуже важливо, бо в противному випадку – вони ніколи не заграють у сучасний європейський футбол і не відбудуться як якісні футболісти, дуже важливо, щоб наші футболісти усвідомили цю філософію та пішли правильним шляхом.

–        Кого б з гравців виділили в складі U-19, де ви безпосередньо працювали, хто найбільше усвідомив вашу «футбольну філософію»?

–        Не хочу називати жодних прізвищ, але повірте команда цієї вікової групи в нас дуже хороша й заслужено, маючи ще гру в запасі, посідаємо третю сходинку в своїй групі. Упродовж цього відрізку сезону зазнали дві поразки: у стартовому виїзному матчі з чернівецькою «Буковиною» та в Хмельницькому з місцевим «Поділлям». Після цього матчу, коли ми поступилися з рахунком 0:3 до нас підходили місцеві вболівальники й казали, що наша команда грала краще – ми грали в футбол, а «Поділля» перемогло, і таке буває. Переконливо перемагали, забиваючи по 4 голи в грі, це мене дуже радує.

–        Які плани підготовки в команд  на зимове міжсезоння?

–        Велику увагу наразі приділяємо селекційній роботі, продивляємося гравців, які приходять на оглядини. Вже в кінці грудня наші футболісти отримають хороший «подарунок» до новорічно-різдв’яних свят. А в січні розпочнемо планомірну підготовку до другої частини чемпіонату. Вимагатиму від підопічних серйозного відношення до тренувань і виберу в команду найсильніших, тих, хто був кращим під час підготовки. І повірте, в мене ніхто не матиме привілегій, оцінюватиму футболістів лише за показниками та їх результатами.

–        Що б хотіли побажати гравцям та тренерам нашого клубу напередодні Різдва та Нового року?

–        Бажаю, щоб Бог нам дав сил та здоров’я, щоб кожен день мав сенс для всіх нас, а наші вихованці зрозуміли, що все, що робимо – спрямоване для їх становлення та розвитку.  

Розмову записав Роман СЕНИШИН

 

29 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів