Фільм закарпатця «Лист Тарковському» відзначено четвертою кіновідзнакою

 Фільм закарпатця «Лист Тарковському» відзначено четвертою кіновідзнакою
Фільм В’ячеслава Бігуна здобув чергову нагороду

 

Фільм В’ячеслава Бігуна «Лист Тарковському» визнано найкращим короткометражним фільмом-есе на престижному фестивалі документалістів — XIV Київському міжнародному кінофестивалі документальних фільмів «КІНОЛІТОПИС 2016». 

До журі кінофестивалю ввійшли такі експерти, з-поміж інших, як кінокомпозитор Володимир Губа, кінооператор Віктор Єфіменко, продюсер Єлізавета Плесконос, сценаристка Катерина Шандибіна та інші.

Прем’єра фільму відбулася 4 квітня 2016 року в день народження Андрія Тарковського, коли її було представлено в англомовному варіанті. Стрічка візуалізована красивими кадрами із місць Тарковських в Україні, Естонії та Франції, а також із стрічок, над якими працював сам автор фільму.

«Лист Тарковському» — дебютний професійний фільм режисера в жанрі кіно-есе — від першої особи. Цей одкровенний лист метру Тарковському, який надихнув і режисера до кіномистецтва, вже демонструвався на 13-ти показах й здобув четверту нагороду. Зокрема, в 2016 році його відзначив Другий Бердичівський кінофестиваль «Зоряне містечко» (нагорода в номінації: «Кращий документальний фільм»), Міжнародний фестиваль історичного кіно в Києві ( «Краща операторська робота») та XI Міжнародний фестиваль кіно «Кінокімерія» («Кращий зарубіжний професійний некомерційний фільм»). 

Нагадаємо, що фільми В’ячеслава Бігуна, родом із Закарпаття, за останні три роки мали більше ста показів у 29 країнах і станом на листопад 2016 року їх удостоєно 16 нагород. Йдеться передусім про такі сім стрічок, як «Пенальті правосуддя», «Мати. В ім’я мільйонів», «Її хліб насущний», «Страсті», «Лист Тарковському», «Шевченко живе. Зізнання Лесі» та «Найближчі до Бога».

 

06 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів