На Закарпатті вже майже дві «норми» великих платників податків. Депутати хочуть для них обіцяний центр

На Закарпатті вже майже дві «норми» великих платників податків. Депутати хочуть для них обіцяний центр
Звернення щодо великих платників податків на адресу Державної фіскальної служби України депутати Закарпатської облради прийняли на другому пленарному засіданні п’ятої сесії обласної ради.

 

У документі зазначено: «Ми, депутати Закарпатської обласної ради, звертаємось із проханням посприяти у вирішенні питання щодо створення сервісного центру з обслуговування платників податків на території Закарпатської області.

Відповідно до протоколу від 17.09.2015 № 6 чергового засідання Громадської ради  при ДФС України, а також інформації, озвученої та підтвердженої на зустрічі Головою комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Южаніною Н. П., при кожній обласній ДФС, де кількість великих платників перевищуватиме 10 одиниць, будуть створені офіси з обслуговування великих платників податків.

На Закарпатті налічується 19 СГД,  які включені до Реєстру великих платників податків, зокрема, 16 із них включені до Реєстру великих платників у 2016 році, та багато інших, які  не платять податок до місцевого бюджету.

Відповідно до пункту 64.7 статті 64 Податкового кодексу України, у разі включення платника податків до Реєстру великих платників податків, на нього поширюються особливості, визначені цим Кодексом для великих платників податків, які зобов'язують його стати на облік у контролюючому органі, що здійснює супроводження великих платників податків, з початку податкового періоду (календарного року), на який сформовано Реєстр.

Перехід платників на облік в Центральний Офіс з обслуговування великих платників призводить до виникнення ряду несприятливих умов для діяльності платників, а саме: незручності в адмініструванні та сплаті податків, звірки стану розрахунків з бюджетом, отримання довідок з «мокрою» печаткою, реєстрації касових апаратів, отримання консультацій, а також збільшить фінансові витрати та навантаження на працівників підприємств.

Враховуючи вищенаведене, звертаємось до Вас із проханням посприяти у вирішенні питання створення сервісного центру з обслуговування платників податків на території Закарпатської області», наголошено у звернені обласних депутатів.

 

15 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів