Основний стратегічний документ Ужгорода за поданням мера прийняла сесія міської ради

Основний стратегічний документ Ужгорода за поданням мера прийняла сесія міської ради
За проект Програми економічного та соціального розвитку Ужгорода на 2017 рік із урахуванням критичних зауважень проголосували сьогодні 28 депутатів міської ради.

 

Документ визначає основні цілі та завдання економічного і соціального розвитку міста, на яких пропонується сконцентрувати бюджетні та інвестиційні ресурси для підвищення конкурентоспроможності та інвестиційної привабливості економіки, вирішення найгостріших проблем економічного і соціального розвитку та поліпшення якості життя мешканців.

Аналіз результатів основних показників економічного і соціального розвитку у цьому році свідчить про досягнення окремих позитивних результатів господарської діяльності. упродовж січня-жовтня 2016 року промисловими підприємствами міста реалізовано промислової продукції на 2972,5 млн. грн. (2015 рік – 2250,6 млн.грн.), що складає 21% загального обсягу реалізації промислової продукції області.

Перевиконано дохідну частину бюджету міста: за січень-жовтень 2016 року надійшло 771 231,4 тис. грн., або 104,9% від уточненого планового обсягу, зібрано податків до бюджетів усіх рівнів – 791,3 млн. грн., що на 110,2 млн.грн. більше відповідного періоду минулого року. У січні-вересні 2016 року у місті спостерігалася тенденція до зростання середньомісячної заробітної плати, її розмір становив – 4534 грн. (по області – 4109,0 грн.), що більше відповідного періоду минулого року на 1076 гривень.

На 1 листопада 2016 року у місті зареєстровано 1713 малих підприємств, що на 4,6% більше відповідного періоду минулого року, на обліку перебувало 13 568 фізичних та 7 312 юридичних осіб, що на 4% та 8,7% більше відповідного періоду минулого року.

Основні пріоритетні завдання розвитку міста на 2017 рік: створення стимулів для існуючих підприємств і «стартапів», через забезпечення прозорості та спрощення процедур реєстрації бізнесу та отримання дозволів, у тому числі через розширення надання послуг бізнесу через електронні комунікації; покращення міжрегіонального економічного співробітництва та розвиток економічних відносин з містами-партнерами за кордоном; розробка та впровадження механізмів стимулювання попиту на продукцію кращих ужгородських товаровиробників тощо.

За  матеріалами прес-служби Ужгородської міської ради

 

22 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів